Cultuurtip: Noorderzon festival

Het is bijna een zegen dat Lowlands is uitverkocht, want anders zou je

Lees ook

Het is bijna een zegen dat Lowlands is uitverkocht, want anders zou je Noorderzon niet kunnen ontdekken. Deze verborgen festivalparel in Groningen strijkt elf dagen neer in het beeldige, monumentale Noorderplantsoen park. Neem het ervan, want dit weekend krijgen we eindelijk zon en zwoele zomeravonden! Onze persoonlijke favorieten:

Theater: In Paris
Is. Dat. Nou. Aleksandr Petrovsky uit Sex and the City? Ja! De Russische acteur Mikhail Baryshinikov staat op Noorderzon met de romantische theatervoorstelling In Paris. Waar hij (wederom) verliefd wordt op een veel jongere vrouw. Maar veel tijd is de tortelduifjes niet gegund. Als één van hen plots komt te overlijden, beseft de ander wat het betekent om werkelijk lief te hebben gehad en hoe het is om alleen achter te blijven. In een prachtig decor, waardoor je je even in de stad van de liefde waant.

Film: Circumstance
Het Iraans drama Circumstance gaat over de scholieren Atafeh en Shireen, die alles doen wat God verboden heeft. Ze gaan stiekem naar undergroundfeestjes, zwemmen in bikini in de zee en experimenteren met hun ontluikende seksualiteit. Als Atafeh’s broer terugkeert uit een afkickkliniek, toont hij zijn afkeer over de intieme band tussen zijn zus en haar vriendin. Hij raakt geobsedeerd door Shireen en probeert tussen hen in te komen. Een gedurfd portret over het moderne leven en vrijheid in Teheran.

Muziek: Cansei de ser sexy (CSS)
Trek je meest comfortabele schoenen uit de kast, want op de aanstekelijke, funky electrorock van Cansei de ser sexy (CSS) móét je wel dansen. Een lust voor het oor én oog, want de Braziliaanse bandleden zien er uit als 21e eeuwse hippies. Bonus: de toegang is nog gratis ook!

Noorderzon staat nog tot en met 28 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen. Klik hier voor het volledige programma.

Beeld: Pierre Borasci en Anna Kartseva

Laatste nieuws

Zie ook