Na je hoortest benieuwd wat het beste bij jou past? De audicien kan je er alles over vertellen

Een vervelende ontdekking, maar belangrijk om een audicien te raadplegen.

Lees ook

Stel je voor, je bent er na je hoortest achter gekomen dat je een bepaalde gehoorschade hebt. Dit is dan uiteraard een erg vervelende ontdekking, maar het is wel van cruciaal belang als je toch goed wilt kunnen horen om een audicien te raadplegen. Hij of zij kan je dan alles vertellen over verschillende soorten hoorapparaten, welke in jouw situatie de beste keuze is en wat je verder het best kunt doen. Om zo ver te komen is het wel belangrijk dat je eerst een hoortest doet. Dit kan online, gratis en het is snel gedaan.

Een gratis hoortest

Een gratis hoortest is zo gedaan en het resultaat krijg je dan ook direct te zien na het afronden van de test. Bij een gratis hoortest is het zo dat je bijvoorbeeld oortjes in krijgt of een koptelefoon op moet doen. Je krijgt bepaalde vragen te zien op het scherm van je laptop, computer, telefoon of tablet. Deze vragen dien je vervolgens te beantwoorden en de antwoorden die je geeft geef je op basis van geluidsfragmenten die je te horen krijgt.

De geluidsfragmenten die je door jouw oortjes of koptelefoon hoort hebben een bepaalde toon. Uit jouw antwoorden kan vervolgens gehaald worden hoe goed jij iedere toon hoort. Aan het einde van de test krijg je de uitslag te zien en weet je dus of je gehoorschade hebt. Indien dit het geval is is het een slimme keuze om dus een audicien te raadplegen. Hij of zij zal je verder op weg helpen.

Hoorapparaten

Hoorapparaten zijn de volgende stap nadat je de gratis hoortest hebt afgerond. De gratis hoortest heeft je een uitslag gegeven die er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat je tot de conclusie bent gekomen dat je gehoorschade hebt. De audicien zal dan ook samen met jou en de resultaten kijken welke hoorapparaten bij jou passen. Hij of zij zal je hierover alle nodige informatie geven. Het is mogelijk dat de audicien nog een nieuwe test op locatie wilt doen om meer details over je gehoorschade te weten te komen.

Het is immers wel de bedoeling om je het juiste advies te geven met betrekking tot het hoorapparaat dat je het best zou kunnen kiezen. Nadat het bekend is hoe erg je gehoorschade is en wat het beste is voor je kun je uiteindelijk zelf kiezen of je een hoorapparaat neemt en wat voor type je neemt. Er zijn veel verschillende varianten waaruit je kunt kiezen. Zo doe je de ene variant bijvoorbeeld in je oor, terwijl het andere hoorapparaat achter je oor geplaatst moet worden. Ook de prijzen kunnen enorm variëren.

Beeld: Artem Podrez

Laatste nieuws

Zie ook