Na hoeveel maanden moet je eigenlijk je slipjes vervangen?

Er zit blijkbaar ook een houdbaarheidsdatum aan je favo underwear.

Lees ook

Er zit blijkbaar een houdbaarheidsdatum aan je favo underwear. Come again? Ondergoed kan nogal in prijzen variëren, maar je hoopt er toch een tijdje mee vooruit te kunnen. Doe je al een tijd met die van jou? Dan hebben we wellicht niet zulk leuk nieuws voor je.

Houdbaarheidsdatum

Volgens de Amerikaanse deskundige Dr. Beckmann zou je je onderbroeken eerder weg moeten gooien dan je wellicht denkt. Je underwear kan er zonder rafels en verwassen kleuren nog zo goed uitzien, maar de Amerikaanse deskundige beweert dat je onderbroeken op een gegeven moment echt weggegooid moeten worden. Aan het Good Housekeeping Institute verklaart Dr. Beckmann dat je undies wel degelijk een houdbaarheidsdatum hebben en dat je ze na een jaar dragen beter kunt weggooien.

Bacteriën

Ook al ziet je ondergoed er na een jaar dragen nog zo goed uit, het moet toch de deur uit. Er blijken na verloop van tijd toch bacteriën hier in achter te blijven, ook al was je je onderbroeken nog zo grondig. De bacteriën die achter kunnen blijven kunnen voor vervelende infecties en ontstekingen zorgen, denk bijvoorbeeld aan een blaasontsteking. Zelfs als je je slipjes net hebt gewassen, kan ondergoed 10.000 bacteriën bevatten. Om te voorkomen dat de kans op infecties te groot wordt, doe je er daarom echt goed aan om ze na een jaar te vervangen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Sora Shimazaki 

Laatste nieuws

Zie ook