doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Met deze tips geef je je wandeling een oppepper

5 manieren om je wandeling net iets leuker te maken.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
wandelen

De voordelen van wandelen zijn eindeloos. Niet alleen zorgt het ervoor dat je in shape blijft, het is ook gezond en het werkt ontspannend. En aangezien wandelen een van de weinige dingen is die je op dit moment kan doen, is het misschien leuk om op zoek te gaan naar wat afwisseling. Daarom een paar tips hoe je je wandeling een oppepper kunt geven.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

1. Zet discomuziek op

Wist je dat disco het juiste wandelritme heeft? Enne, de discomuziek uit de jaren 70 en 80 is weer helemaal happening. Doordat de vrolijke muziek in een vierkwartsmaat (vier tellen in een maat, red.) staat, geeft het daarmee het ideale wandeltempo aan. Maak een playlist aan en wandelen maar!

2. Ga met het ov terug

Loop jij ook vaak dezelfde route? Niets mis mee! Maar het kan ook leuk zijn om een stukje verder te wandelen. Zoek van tevoren een bus- of tramstation op die wat verder weg is van je huis, stippel een interessante route uit en ga na aankomst relaxed terug met het ov.

3. Luister naar een podcast

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders weleens naar een podcast luistert? Als je er al bekend mee bent, zul je vast erkennen dat het luisteren naar een podcast je wandeling een stuk leuker maakt. Weet je niet waar je moet beginnen? Zoek dan eens naar de '100 populairste podcasts'. Wedden dat er wel eentje tussenzit die je interessant vindt?

4. Ga op wandeldate

Ga voor de afwisseling eens met iemand wandelen. Zo leer je diegene van een heel andere kant kennen. Enne, als het klikt heb je direct een nieuw wandelmaatje.

5. Schrijf je ideeën op

Laat je gedachten de vrije loop en maak tijdens het wandelen korte notities op je smartphone. Je kunt ze ook inspreken via de memo-app. Wandelen kan namelijk enorm veel creativiteit bij je losmaken.