Ai: deze 3 tekenen wijzen erop dat je te weinig water drinkt

Dehydratie komt vaker en sneller voor dan je denkt.

te weinig water drinken

Als je druk bent, kan het bijvullen van je waterflesje er bij inschieten. Je denkt misschien dat je er niets van merkt, maar wat blijkt? Dehydratie komt vaker en sneller voor dan je denkt. En dat kan flinke gevolgen hebben voor je lichaam.

Brandstof

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water. “Het is een belangrijke brandstof voor ons lichaam”, aldus Dr. Roberta Lee van Clear Lake Regional Medical Centre tegenover Lifehack. Als jij je niet lekker voelt, dan heeft het volgens de deskundige vaak te maken met te weinig water drinken. Je lichaam waarschuwt je als je gedehydreerd bent met onderstaande signalen.

3 tekenen

1. Je bent moe
Je kunt je maar moeilijk concentreren en bij thuiskomst stort je direct in. En ook al slaap je goed, je bent nog steeds moe. Te weinig water in je lijf zorgt ervoor dat je enzymatische activiteit vertraagt, waardoor je lichaam minder energie heeft.

2. Chronische constipatie
Een continu opgeblazen gevoel kan ermee te maken hebben dat je meer vezels binnen zou moeten krijgen, maar dat je misschien ook meer water zou moeten drinken. Dehydratie zou een van de meest voorkomende redenen zijn voor constipatie, omdat je lichaam je darmen niet kan ‘doorspoelen’.

3. Hoofdpijn
Jep, deze heb je vast al vele malen gehoord. Te weinig water drinken kan resulteren in hoofdpijn.

Tips

Om te beginnen zou je er goed aan doen om de dag te beginnen met twee grote glazen water. Daarnaast is het verstandig om een flesje bij je te dragen die je keer op keer weer kunt bijvullen. Vergeet tot slot niet dat je ook water uit groente en fruit kunt halen, bijvoorbeeld uit komkommers. Nog lekker ook!

Misschien ook voor jou:
Kun je een droge huid nu wel of niet hydrateren door meer water te drinken? 
Lifestyle
  • Lifehack
  • Andrea Piacquadio