Hoe ga je met de vrienden van je partner om als je ze niet kunt uitstaan?

We geven je 5 tips.

Als je helemaal in love bent met je partner zie je alles rooskleurig in, want alles is leuk. Maar wat nou als je eindelijk zijn/haar vrienden ontmoet en je totaal geen klik met hen blijkt te hebben? Of erger: ze halen het slechtste in hem/haar naar boven. Hoe ga je hiermee om? We geven je een aantal tips.

1. Onderzoek wat je niet leuk vindt

Onderzoek wat het is aan zijn/haar vrienden dat je niet leuk vindt. Brengen ze een leuke kant van je partner naar boven die je nog niet kende? Heb je onbewuste vooroordelen tegen hen? Misschien ligt het niet aan hen, maar aan iets anders. Belangrijk om te onderzoeken dus!

2. Stel geen eisen

Je partner laten kiezen tussen jou of zijn/haar vrienden, is geen goed idee. Deze controlerende en veeleisende aanpak, zal op lange termijn waarschijnlijk averechts werken.

3. Werkelijke aard

De vrienden van je partner zijn aantrekkelijk en comfortabel voor je significant other. Wat betekent dat je sommige delen van zijn/haar persoonlijkheid misschien nog niet kent of juist ontkent. Sluit vrede met dat deel van je lover of praat erover wat je dwars zit.

4. Communicatie is key

Zoek een moment uit waarop jullie alleen zijn om het er rustig en respectvol over te hebben. Probeer beter te begrijpen waarom deze vrienden zo belangrijk voor je partner zijn. Wat vervullen zij? Dit inzicht kan je helpen om anders tegen zijn/haar vrienden aan te kijken en je partner beter te begrijpen.

5. Teamspeler

Probeer voor zijn/haar vrienden open te staan en kijk of je een manier kunt vinden om te waarderen wat ze te bieden hebben. Zelfs als ze bijvoorbeeld niet de diepgang of volwassenheid hebben die je zou willen dat ze die hadden. Zolang hun gedrag niet op de een of andere manier schadelijk is, is het soms belangrijk om one for the team nemen. You've got this!

Bron: InStyle | Beeld: Ball Park Brand

Laatste nieuws