Aha! Dus dit betekent het als je doodgaat in je droom 

Dit is wat die nachtmerrie echt betekent.

Aha! Dus dit betekent het als je doodgaat in je droom 

Wakker schrikken omdat je een behoorlijk verontrustende droom hebt gehad overkomt ons allemaal weleens. Vaak was het gewoon een nachtmerrie. Al kan het ook voorkomen dat je onderbewustzijn je iets probeert te vertellen tijdens je slaap. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval als je droomt dat je kwam te overlijden.

Verandering 

We weten heus dat dromen geen toekomstvoorspellingen zijn, maar het kan erg overweldigend zijn als je in je droom overleed. Bang voor een snel naderende dood hoef je gelukkig niet te zijn. De dingen die in onze dromen gebeuren staan vaak symbool voor andere zaken die momenteel een rol in je leven spelen.

“Dromen over de dood staan voor een transformatie, of voor iets in je leven dat momenteel erg aan het veranderen is”, vertelt astroloog en spiritueel beoefenaar MaKayla McRae aan Bustle. “Misschien laat je bepaalde zaken los die voor jou niet langer meer relevant zijn, stap je uit je comfortzone of ontwikkel jij je als persoon.”

Loslaten 

Dromen over de dood kan daarnaast ook betekenen dat je je verleden moet loslaten en dat je nieuwe dingen z’n beloop moet laten gaan. Hoewel verandering voor sommigen eng is, hoeft het niet negatief te zijn. Het kan juist goede dingen teweegbrengen. “

“Dromen over de dood laten ons zien dat we niet moeten proberen om vast te houden aan de dingen zoals ze zijn. We moeten de natuurlijke cycli van het leven toelaten”, legt McRae uit. “Onderhoud, the only constant in life if change!” Loslaten kan op verschillende dingen van toepassing zijn. Het kan zijn dat je bepaalde angsten niet kunt loslaten, maar het kan ook dat jouw relatie niet meer is zoals die was en dat je moet bepalen of jullie nog wel bij elkaar passen.

Angst

Angst voor de dood houdt voor velen verband met angst voor het onbekende. Om die reden is het heel logisch dat je droomt over de dood als er veel dingen aan het veranderen zijn in je leven. Je weet immers niet wat er komen gaat. McRae raadt daarom aan om goed te relativeren als je een dergelijke droom hebt gehad. “Dromen over doodgaan kunnen heel intens zijn, maar ze zijn meestal symbolisch. Ze laten ons vaak iets zien waar we bewust of bewust in investeren.”

Misschien ook voor jou:
Dit is de reden waarom je kunt praten in je slaap
Lifestyle
  • Bustle
  • iStock