Ai: dit soort ondergoed blijkt helemaal niet goed voor je gezondheid

Wait, what?

Ondergoed gezondheid

Brazilians, V-shapes, strings, boxers, granny pants, er zijn zóveel soorten ondergoed waar we uit kunnen kiezen. We dragen natuurlijk dat waar wij ons het best bij voelen, maar niet elke onderbroek blijkt even goed voor je te zijn.

String

Het kleine onderbroekje ligt vaak in overvloed in de ondergoedlades van de vrouwelijke huishoudens, maar uit onderzoek is gebleken dat de string voor veel problemen in onze intieme zone kan zorgen. Volgens arts. M. Rabin is vooral de stof van de string een troublemaker, waardoor er meer kans is op allerlei infecties die je liever wil vermijden.

Rabin laat weten dat je als liefhebber beter voor een katoenen stof kunt kiezen, al is het in negentig procent van de gevallen van ander materiaal gemaakt. “Al die andere stofjes zijn van materiaal gemaakt dat niet kan ademen. Doordat het daar beneden niet kan luchten heb je grote kans op infecties en dat is natuurlijk niet heel erg fijn."

Juiste maat

Maar dat blijkt lang niet het enige gevaarlijke te zijn. De maat van je string is namelijk ook nog een belangrijk iets. Wanneer je strings niet in de juiste maat zijn en je gedurende de dag heen en weer schuift, is er een kans dat er bacteriën van je achterste naar je voorste zone worden verspreid. Dit vergroot uiteindelijk weer de kans op bijvoorbeeld een blaasontsteking. Ai!

De ultieme tip van de experts luidt dan ook: draag een normale katoenen onderbroek of als je het echt niet kan laten, een string die gemaakt is van honderd procent katoen in plaats van ander materiaal. Zo, weet je dat ook weer!

Misschien ook voor jou:
Aha! Met deze handige hack zie je je behabandjes niet meer
Lifestyle
  • Happy in Shape
  • Leah Kelley