Date-leed: deze 5 ongemakkelijke situaties komen het meest voor

Thank u, next.

Single and ready to mingle? Dat is zo makkelijk nog niet, blijkt uit onderzoek. Zo zouden veel Nederlandse singles te maken krijgen met ongemakkelijke date situaties. Awkward! Gelukkig is er ook goed nieuws, want je bent in ieder geval niet de enige die weleens een cringe moment tijdens een date heeft beleefd. We zetten de vijf meest voorkomende dingen voor je op een rij.

Onderzoek

Veel Nederlandse singles krijgen weleens te maken met ongemakkelijke date situaties, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa. Zo zou 1 op de 3 singles het liefst eerder weg willen tijdens een date. Waarom de meesten dan toch blijven zitten? Puur uit beleefdheid. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat singles, door de lockdown, geduldiger zijn geworden. Zo geeft datend Nederland de ander langer de kans om een goede indruk te maken.

Wat de meest voorkomende ongemakkelijkheden tijdens het daten zijn? Scroll naar beneden om erachter te komen.

Ongemakkelijke situaties

1. Awkward stiltes
Als eerst geeft maar liefst 1 op de 5 singles aan dat de ander bijna niets zegt gedurende de date. Dacht je dat het tijdens de eerste date nog kwam door de zenuwen, blijkt je date tijdens het tweede afspraakje gewoon geen grote prater te zijn. Bereid je voor op awkward stiltes…

2. Vol van zichzelf
Je familie vindt het vast fantastisch dat je veel over jezelf praat, maar tijdens een date is dat een echte no-go. Althans, dit blijkt uit het onderzoek.

3. Catfish
Heb je je date online gevonden? Dan kan het soms nog een verrassing zijn wie er daadwerkelijk komt opdagen. Zo gaven de singles in het onderzoek aan dat de ander er echt anders uit zag dan verwacht. Ai!

4. Opdringerigheid
Niets is zo vervelend dan een date die zich fysiek aan je opdringt. Dit is voor de meeste singles dan ook een reden om het af te kappen.

5. The ex
Hoewel de meesten waarschijnlijk wel weten dat het onderwerp 'ex' op een date een big no is, blijken veel dates het alsnog aan te kaarten. Thank u, next!

Bron: Metro | Beeld: Mikel Parera

Laatste nieuws