5x herfsttrends voor vrouwen die net even wat langer willen lijken

Kleine(re) vrouwen, jullie rocken deze looks!

Lees ook

We leven in een wereld waarin body positivity steeds belangrijker wordt (en dat is maar goed ook!). Maar ook als je tevreden bent met je lichaam, kan het best voorkomen dat je af en toe wat langer wilt lijken. Is dat voor jou het geval? Wij zetten een aantal trends op een rijtje voor les petites om wat langer te lijken.

Minirokjes

Hoewel het discutabel is of de minirok wel zo sensible is in de winter, zien we het item steeds vaker voorbijkomen. Ook voorspellen de modekenners dat het item hot and happening gaat zijn in 2022. En da's leuk. Rokken die niet meer op de knie vallen, maar iets korter zijn, kunnen flatterend ogen als je wat kortere benen hebt.

Monochroom look

De perfecte manier om de illusie van meer lengte te creëren? Single shades. Ook wel de monochroom look genoemd. Ga deze herfst voor nude tinten of kies voor opvallende kleuren. Alle kleuren zijn geoorloofd tijdens de herfst.

Gebreide jurken

Het is geen herfsttrend die nu pas om de hoek komt kijken, maar eentje die seizoen in seizoen uit weer trending is: de gebreide jurk. Deze jurk werkt voor alle lengtes, al is het voor de wat kortere dames flatterender om een nauwsluitende optie te kiezen. Natuurlijk kun je ook een ander silhouette kiezen als je dat prettiger vindt, maar dit kan ervoor zorgen dat je er wat chunky uitziet, terwijl een form-fitting shape je vormen accentueert.

High-waisted broeken

Wil je de illusie van langere benen creëren? Dan vind je in een high-waisted broek een partner in crime. Door de nadruk op je middel te leggen lijk je langer. Heb je het idee dat je je bovenlichaam hier wel erg klein mee maakt? Combineer het dan met een langere blazer.

Een lange jas

Een gestroomlijnd silhouet zorgt ervoor dat je langer lijkt en de makkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is met een lange jas. Pluspunt: het ziet er ook nog eens erg stylish uit!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook