Deze opvallende '80s make-uptrend is terug van weggeweest

Yay or nay?

make-uptrend

We zagen dit jaar de ene na de andere comeback. Van crocs tot one-shoulder tank tops en van polka dots tot bandana tops. En ook op beautygebied werden trends uit het verleden recycled, zoals de grunge make-uplook. Geen subtiele trend. En opnieuw maakt een opvallende beautytrend uit de '80s furore.

De look

De over-the-top blush look is terug. Bij deze techniek wordt de blush niet op de wangen aangebracht, maar kwast je de blush hoger op je gezicht, bij je slapen, en dichterbij de ogen. Bovendien wordt deze look niet subtiel aangebracht, maar mag de blush zeker gezien worden.

Onder beautybloggers lijkt deze '80s blush trend een ware hit. Met name op TikTok doet de look het goed. Zo werd de video van TikTokker Scortezz Beauty duizenden keren bekeken en heeft de video as we speak 482.000 likes. "Ik geloof zelf dat de '80s make-upstijl de beste aller tijden is. Het meest iconische was wel de '80s blush", aldus de blogger. In zijn video legt hij uit hoe je de look aanbrengt.

Aanbrengen

Hoe losser de borstel, hoe beter, zo vertelt de blogger. "Je wilt een borstel die heel zacht is." Vervolgens raadt de blogger aan om níet te lachen als je de blush aanbrengt, zoals weleens wordt gedaan bij de reguliere blush look. "Een techniek waar ik geen fan van ben, is wanneer mensen zeggen dat je moet lachen als je de blush aanbrengt. Je wang lijkt daardoor lager en hierdoor zul je er saggy uitzien."

Volgens de blogger kun je het beter anders aanpakken en kiezen voor een '80s blushlook. "Breng het eerst aan op je slaap en brush het dan omhoog en dan richting je neus, maar ga niet voorbij je oog. Daarna een klein beetje op je voorhoofd, onder je bronzer, en dan nog wat over je neus."

@scortezzbeauty

Hate blush? Try this! ##SelfImprovement ##holidaymusic ##makeup ##beauty ##protips ##promua ##mua ##beauty ##beautyhacks ##xyzbca ##fyp

♬ original sound - Scortezz Beauty
Beauty
  • Her
  • BrunoPress, Instagram
  • TikTok