Dit moet je nooit vergeten te doen bij een nieuwe jas of blazer

Wist jij dit?

nieuwe jas

Een prachtige wollen manteljas of blazer kan elke look afmaken. Heb jij een nieuw exemplaar aan je garderobe toegevoegd? Dan is het prijskaartje eruit knippen waarschijnlijk het eerste wat je doet. Echter, er is nóg iets dat je niet moet vergeten als je een nieuwe jas of blazer op de kop hebt getikt.

Wegknippen

Aan de achterkant van veel blazers en langere (winter)jassen zit een soort 'x' genaaid, tussen de spleet van de stof aan de onderkant. Niet iedereen lijkt zich ervan bewust te zijn, maar deze 'x' moet je blijkbaar wegknippen. Waarom? Het heeft voor jou als drager van de jas geen enkele functie om het te laten zitten.

Functie

De ‘x’ bevindt zich er simpelweg zodat de jas minder snel kreukt wanneer het van de fabriek naar de winkel wordt gebracht en wanneer het in de rekken van de winkel hangt. Verder hebben ze geen enkel doel. In de winkel voorkomen ze kreukels, maar zodra je met je aanwinst thuiskomt en ready to wear bent, kun je de 'x' er dus gewoon uitknippen.

Staat mooier

Het kan natuurlijk dat je het vergeet – of dat je helemaal niet wist dat deze 'x' er zat. Dat is helemaal niet erg, maar daardoor komt je jas wel iets minder goed uit de verf. Door de 'x' te verwijderen staat de jas mooier, omdat het natuurlijker met je meebeweegt. Daarnaast kun je ook vrijer in je nieuwe jas bewegen.

Fashion
  • Tips en Weetjes, Grazia, PureWow
  • BrunoPress