Donkere lippenstift is hot and happening: zo vind je de kleur die bij jou past 

Van ruby red tot diepbruin.

Wanneer het op make-up aankomt, hebben we allemaal wel een go-to look. Een aanblik die er elegant en chic uitziet, maar vaak niet per se erg opvallend is. De lippenstift-trend du moment is dat daarentegen wel. Donkere kleuren zijn hot and happening. Benieuwd welke kleur perfect is voor jou? Wij delen enkele tips.

Achterhaal je ondertoon 

Bij het kiezen van een passende kleur speelt de ondertoon van je huid een grote rol. Het is daarom belangrijk om je ondertoon te achterhalen. En gelukkig is dat niet zo lastig. De bekendste manier om dit te doen, is door naar je aderen te kijken aan de binnenkant van je pols. Lijken je aderen groen? Dan heb je een warme, geelachtige ondertoon. Ogen ze daarentegen blauw? Dan kun je stellen dat je een koele ondertoon hebt. Is het niet echt duidelijk of jij groene of blauwe aderen hebt? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Zoek de juiste kleur

Je ondertoon bepaalt welke kleur goed bij jou past. Make-up artist Lauren Patricia Maybank vertelt aan Stylist welke tinten passen bij warme, koude en neutrale ondertonen.

“Vrouwen met warme ondertonen (geel, goud en olijf) kunnen kiezen voor mauve, framboos of bordeaux kleuren”, aldus Maybank. Ze omschrijft de kleuren zelf als ‘een zomerpudding met een hint van warme kleuren'. Heb jij een donkere ondertoon? Dan raadt de make-up artist kleuren als blauwe bes, bramen, koffie en pruim aan.

Heb je een neutrale ondertoon? Dan heeft ze ander advies: “Speel met kleuren!” Want hoewel bepaalde kleuren misschien beter gaan met een bepaalde ondertoon, gaat het nog altijd om zelfvertrouwen. “Persoonlijk vind ik dat je ondertoon niet heel veel uitmaakt. Het is meer een ‘go big or go home’-ding.” Uiteindelijk gaat het er dus om dat je een kleur met zelfvertrouwen draagt!

Aanbrengen

Ook de lippenstift op de juiste manier aanbrengen is belangrijk. Zeker bij vrouwen met lichtroze lippen is dat belangrijk, je wilt niet dat er opeens een stukje ongestift blijkt te zijn wanneer je lacht of praat.

“Voor donkere kleuren raad ik aan om dit aan te brengen met een lip brush, zodat je meer controle hebt. Zorg er bij het aanbrengen van je lippenstift voor dat je je lippen strak houdt terwijl je dit doet. Dit zorgt ervoor dat de kleur op elk deel van je lip wordt afgezet.”

Onderschat hierin ook niet de kracht van een goede lipliner. “Dit zorgt ervoor dat de lippenstift niet uitloopt en geeft meer dimensie aan de lippen”, legt visagist Besta Boateng uit.

Too much

Een donkere lippenstift, dat is voor sommigen best wel een gewaagde keuze. Boating erkent dat. “Donkere lippenstift kan zeker intimiderend voelen. Aan beginners raad ik aan om te beginnen met een toon die één of twee tinten donkerder is dan je natuurlijke lipkleur en om geleidelijk aan donkerdere kleuren te dragen waar jij je comfortabel bij voelt.”

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws