Hoe kies je nou dé leesbril die bij jouw gezicht en stijl past?

Een aantal handige tips.

Hoe kies je nou dé leesbril die bij jouw gezicht en stijl past?

Begin je wat wazigheid op te merken als je een boek of de krant leest? Dan is het misschien wel tijd voor een leesbril. Dat is natuurlijk best spannend, maar kan óók heel leuk zijn - het betekent namelijk dat je een nieuwe accessoire aan je collectie kunt toevoegen. Hoe leuk is dat? Er zijn zoveel trendy opties voor een stijlvolle leesbril, je moet er alleen wel eentje uitkiezen die het beste bij je gezichtsvorm en -stijl past. Hieronder volgen een aantal tips.

De perfecte bril voor jouw gezichtsvorm

Leesbril voor vierkante gezichten
Kies een bril die hoog op de neusbrug zit en je harde(re) hoeken verzacht. Een ronde of ovale bril verzacht de scherpere hoeken van een vierkant gezicht en geeft je een ontspannen uitstraling.

Leesbril voor ovale gezichten
Het ovale gezicht is een van de meest voorkomende vormen; ze zijn iets langer dan ronde gezichten en hebben meestal een afgeronde kin. Iemand met een ovaal gezicht zou de voorkeur moeten geven aan een iets breder montuur, dat het gezicht mooi zal complementeren.

Leesbril voor hartvormige gezichten
Een hartvormig gezicht is er een dat je niet al te vaak ziet - het is uniek en heeft een gedefinieerde contour met een iets groter voorhoofd dan andere vormen. We raden aan om monturen te proberen die aan de bovenkant iets breder zijn en een overdreven bovenlijn hebben, zoals een cat-eye.

Leesbril voor ronde gezichten
Ronde gezichten hebben meestal zachte lijnen, met vollere wangen, een breder voorhoofd en een ronde kin. Ga niet voor een rond montuur maar juist voor een hoekige vorm want deze zal je gezicht langer en slanker doen lijken. Een smal montuur zal de aandacht naar boven trekken waardoor je gezicht er minder rond zal uitzien.

Welke bril past bij mij?

Het kiezen van het juiste montuur is essentieel bij de aankoop van een nieuwe leesbril. Je wilt bijvoorbeeld geen bril die te nauwsluitend past, maar een die comfortabel zit en precies goed aanvoelt. Let er bij het zoeken naar een nieuwe leesbril op dat je de montuurbreedte goed checkt; zorg ervoor dat hij uitlijnt met je neus en oren, zodat de bril niet makkelijk af kan zakken. Let ook op de hoogte van de bril ten opzichte van de wenkbrauwen. Deze moeten net een stukje te zien zijn boven de bovenste rand.

Het soort montuur dat je draagt zegt veel over jou en wie je bent - je kunt een brilmontuur kiezen met een rustige, zakelijke uitstraling voor je professionele ik en een misschien wel een tweede super hippe bril die jou echt laat opvallen en stralen, voor in het weekend. Er zijn leesbrillen voor iedere stemming en gelegenheid.

Vergeet niet dat de beste bril diégene is die je een goed en zelfverzekerd gevoel geeft. Misschien wil je voor een klassieke look gaan, of wil je juist experimenteren met een unieke leesbril. Kies nooit de bril die zo leuk bij je vriend of vriendin staat. Je bril is een manier om jezelf te laten zien, dus is het belangrijk dat hij bij jouw gezichtsvorm en ‘way of life’ past en er uiteindelijk voor zorgt dat je er zelfverzekerd mee door het leven gaat.

Beauty
  • George Milton