Jessica Chastain over jeugd: ‘Ik groeide op met veel wrok, omdat we niks hadden, zelfs geen eten’

De actrice praat niet graag over haar jeugd, maar deed hier onlangs toch een boekje over open.

Lees ook

Het gaat actrice Jessica Chastain momenteel voor de wind. Ze verschijnt dit jaar in vijf producties en voegde daarvoor al vele prestigieuze acteerklussen toe aan haar cv – waarvan twee haar een Oscarnominatie opleverden. Dat ze zich nu in een bevoorrechte situatie bevindt, daar lijkt Jessica zich erg van bewust te zijn. Zo groeide de actrice op in armoede.

Opgroeien in armoede

Jessica’s jeugd ging niet bepaald over rozen. Zo moest haar moeder in haar eentje voor vijf kinderen zorgen, en struggelde ze om alle eindjes aan elkaar te knopen. Dit is dan ook een van de redenen waarom Jessica niet graag over haar jeugd praat. “Ik praat niet vaak over mijn jeugd, maar het was, um, niet wat je ervan zou verwachten”, begint de It-actrice. “Als mensen me zien, denken ze altijd dat ik een heel andere achtergrond heb.”

Ook geeft ze toe dat opgroeien in armoede ervoor zorgde dat ze veel wrok koesterde tijdens haar jeugd. “Ik groeide op met veel wrok, omdat we niks hadden, zelfs geen eten.”

Hoewel Jessica nu miljoenen dollars in de wacht sleept met haar films, maakt het haar nog steeds boos en verdrietig dat er mensen zijn die moeite hebben om rond te komen. “Omdat ik erin ben opgegroeid, weet ik hoe het is”, legt ze uit. “En dat maakt me boos. Ik wil niet dat iemand ooit iets wordt ontzegd. Ook als het aankomt op gezien, erkend en gewaardeerd worden.”

Acteren

Jessica kreeg uiteindelijk de mogelijkheid om te studeren aan de prestigieuze Juilliard School of Performing Arts. Ze werkte bij de school, om de lessen te kunnen veroorloven, omdat haar familie het niet kon betalen.

“Er waren mensen die zagen dat ik struggelde als kind en zij hielpen me. Door hen ben ik geëindigd waar ik nu ben.”

Bron: Sunday Times, Just Jared, Elegance | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook