Marie Claires weekendtips

Van opnieuw kerst vieren tot een belangrijke manifestatie.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Ga ein-de-lijk weer uit eten bij Cannibale Royale

De restaurants mogen eindelijk weer open, en dat moet gevierd worden. Dit weekend is een diner in een restaurant dan ook een absolute must. Voor juicy ribs, (veggie) burgers, steaks, maar ook de lekkerste salades ben je bij Cannibale Royale aan het juiste adres. Met maar liefst vijf locaties is het restaurant in Amsterdam absoluut een begrip. Onlangs breidde Cannibale Royale haar imperium dan ook uit naar Rotterdam, met een vestiging aan de Westblaak.

Waar:
Amsterdam en Rotterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cannibale Royale (@cannibaleroyale)

Shop ASICS x KASSL Editions sneakers voor het goede doel

Een goed paar sneakers maakt elke outfit af: zowel onder een comfortabel joggingpak als onder een zwierig jurkje staat een sportieve schoen goed. Dit seizoen hebben ASICS Sportstyle en het beroemde outerwear brand KASSL Editions de handen ineengeslagen om geld in te zamelen voor het goede doel. KASSL heeft de iconische GEL-1090 sneaker van ASICS getransformeerd tot een waar kunstwerk met dé kleur du moment: groen. De sneaker bevat een beschermende laag van oliestof, dat aan de zool is vastgemaakt met een uniek design van PU rubber. Je kunt de ASICS x KASSL sneakers tot en met 29 januari shoppen via een raffle op END. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan Mind, een wereldwijde liefdadigheidsinstelling die zich richt op mentale gezondheid.

Wanneer:
22 t/m 29 januari

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KASSL Editions (@kassleditions)

Vier Kerstmis opnieuw in Boom Chicago’s kerstmis-bar Miracle

Doordat de Covid Grinch kerst vorig jaar aardig heeft verpest, hebben we de leukste feestdagen van het jaar niet écht kunnen vieren. Natuurlijk, de momenten met de mensen om ons heen waren heel bijzonder, maar uit eten of borrelen in de kroeg zat er wéér niet in. We hebben dus nog wat in te halen. Gelukkig hoeven we niet tot december 2022 te wachten, want Boom Chicago gooit de deuren van kerstmis-bar Miracle gewoon nog eens open. Massa’s kerstballen, cheesy kerstmuziek, dennentakken, glitters, twinkelende lampjes, lelijke kersttruien en feestcocktails in over-the-top-themaglazen: wij zijn fan.

Wanneer:
28 januari t/m 27 februari
18:00 – 21:30 (i.v.m. de huidige coronamaatregelen)

Waar:
Rozengracht, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Boom Chicago (@boomchicago)

Sta op tegen seksueel geweld en sluit je aan bij de manifestatie op de Dam

Heel het internet en de kranten stonden er de afgelopen anderhalve week vol mee: het seksuele wangedrag bij The Voice of Holland. Helaas is het probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog véél groter dan enkel het zangprogramma. Mandy Sleijpen van Stichting Wij zijn M, een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken, vindt dan ook dat het tijd is voor actie. Vanuit haar stichting organiseert ze daarom zaterdag een manifestatie tegen seksueel misbruik op het Museumplein in Amsterdam: ‘No blame, but change’. Sleijpen en Stichting Wij zijn M willen samen met medeslachtoffers en andere mensen die achter de manifestatie staan één krachtig geluid laten horen. “We willen een signaal afgeven aan de maatschappij en de politiek om te zorgen dat dit probleem hoog op de agenda komt. Het is tijd voor verandering. We willen een heel belangrijk punt maken en zijn strijdvaardig, maar hopen vooral positiviteit en saamhorigheid uit te stralen”, aldus de stichting.

Wanneer:
29 januari
12:00 uur

Waar:
Museumplein, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stichting Wij zijn M (@wijzijnm_)

De leukste kijktips voor dit weekend

Geen zin om dit weekend de deur uit te gaan of zit je in quarantaine? Geen paniek, ook op Netflix, Videoland, Disney+ en Prime is voldoende te beleven. Zo kun je op Netflix naar het vierde seizoen van The Sinner en de oorlogsfilm My Father kijken. Op Disney+ vind je de met twaalf Oscarnominaties bekroonde film The Revenant en op Prime kijk je het vijfde seizoen van This Is Us. Ook op Videoland is deze week voldoende leuks te vinden, zoals de film Samba met Omar Sy en de klassieker Fight Club. Daar vermaak je je wel mee, toch?

Bron: Nieuw deze week | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook