Sandra Oh over het belang van volledig vrouwelijke productieteams

'Mannen huren me niet in', aldus de actrice.

Met haar rol in Grey’s Anatomy onderstreepte Sandra Oh haar acteerskills al, en later deed ze dat met nog tig andere producties. Om Sandra kun je niet meer heen, leek ons. Maar daar denkt mannelijk Hollywood anders over. Zo deelt de actrice dat mannen haar niet aannemen en benadrukt ze het belang van all-female productieteams.

Vrouwelijke productieteams

Ze is momenteel te zien in het laatste seizoen van Killing Eve, sprak onlangs de stem in van Ming in Pixar’s Turning Red en ze is momenteel bezig met de opnames van The Tiger’s Apprentice. Sandra Oh is a busy woman.

Haar drukke cv heeft de actrice te danken aan de kansen die vrouwen haar gaven, zo deelt ze. In een interview met Tyla prijst ze de voordelen van volledig vrouwelijk productieteam. “Ik ben heel blij dat het een invloed heeft gehad op Killing Eve en een ander project waar ik aan werk.” Daarmee doelt Sandra op de sterke vrouwelijke verhaallijnen. “Het feit dat beide projecten alleen en uitsluitend richten op de ervaring van een vrouw of meisje – of de ervaringen van twee vrouwen. De keuze om te focussen op de verhalen van vrouwen. Dat is het grootste verschil”, aldus Sandra.

Daarnaast wil de actrice benadrukken dat het de all-female schrijfteams zijn die haar kansen geven. “Mannen huren me niet in! Dat is de waarheid, mannen huren me niet in.”

Racisme in Hollywood

Sandra Oh is Aziatisch en daar is ze trots op, al kreeg ze in haar carrière wel te maken met racisme. De actrice was 21 jaar toen ze naar Hollywood verhuisde, maar hier kreeg ze al snel te dealen met systematisch racisme. Haar eerste gesprekken met agents kan ze nog goed herinneren. “Eén in het bijzonder”, deelt ze met Lit Hub. “Ze was een ervaren agent, erg intimiderend en ze liet me lang wachten. Toen ze eindelijk tijd voor me had, zei ze: “Luister. Ik ga je de waarheid vertellen, want niemand doet het. Ga naar huis. Ga terug naar huis en word daar beroemd. Want ik vertel je, ik heb een Aziatische actrice onder mijn hoede en ze is de afgelopen zes maanden voor niets ingehuurd. Er is geen plek voor jou hier.”

Het gesprek was enorm ontmoedigend voor Sandra. “Ik weet nog dat ik terugging naar de plek waar ik verbleef en dat ik huilend en trillend mijn mentor belde.” De actrice beseft zich dat ze op dat moment had kunnen stoppen, maar dat deed ze niet. “Ik was enorm gedreven.”

En het is maar goed ook dat Sandra niet opgaf. De actrice heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio opgebouwd, werd genomineerd voor 12 Primetime Emmys en is nog lang niet klaar met acteren!

Bron: Lit Hub, Tyla | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws