Julia Roberts deelt waarom ze lange tijd geen romcoms wilde doen

Binnenkort is de actrice samen met George Clooney te zien in de romantische comedy Ticket to Paradise.

Pretty Woman, Notting Hill, My Best Friend’s Wedding. Stuk voor stuk pareltjes van romantische comedies. En stuk voor stuk allen met Julia Roberts in de hoofdrol. Toch zagen we de actrice de afgelopen jaren niet meer rollen aannemen voor romantische films. De actrice vertelt nu waarom.

Weer een romantische comedie

Julia Roberts deed dan lange tijd geen romantische comedies, maar ze zat echt niet stil. Ze voegde de afgelopen jaren prachtige rollen toe aan haar cv. Ze speelde in de serie Homecoming, was te zien in Wonder en in de romantische drama Eat Pray Love (zeker niet te verwarren met een romcom). Rollen in romantische comedies sloeg de actrice af.

Binnenkort zal Julia eindelijk weer te zien zijn in een romantische comedy Ticket to Paradise, samen met George Clooney. Waarom het zo lang duurde voor ze weer zo’n rol aannam? Simpelweg omdat niets tot dan toe ‘goed genoeg’ was. “Hier is het ding: als ik iets goed genoeg had gevonden, had ik had wel gedaan. Maar ik heb in de afgelopen 18 jaar drie kinderen gekregen. Dat legt de lat een stuk hoger. Het is niet alleen een kwestie van of het materiaal goed is”, vertelt ze tijdens een interview met New York Times Magazine.

Gezinsleven

Oscar-winning actrice of niet, als moeder moest Julia er samen met haar partner voor zorgen dat haar kinderen in goede handen waren. “Ik moest ook rekening houden met mijn mans werkschema, het schoolrooster van de kinderen en hun zomervakanties. Het is niet alleen: oh, ik denk dat ik dit wil doen. Ik ben er erg trots op dat ik thuis ben bij mijn familie en zie mezelf als een homemaker.”

De actrice vervolgt dat ze blij is dat ze veel bij haar kinderen kon zijn. “Toen mijn kinderen jong waren zagen ze dat hun vader naar het werk ging en dat ik maar een klein beetje werkte. Ze merkten het bijna niet. Het was net alsof ik alleen maar weg was als ze sliepen. Maar nu ze ouder worden, zeker mijn dochter, heb ik wel een verantwoordelijkheidsgevoel om mijn kinderen te laten zien dat ik creatief kan zijn en dat het betekenisvol voor me is.”

Nieuw project

Ticket to Paradise, een film van Mamma Mia!-reggisseur Ol Parker, is momenteel nog in productie. Hierin reizen een gescheiden vader en moeder (Julia Roberts en George Clooney) af naar Bali waar hun dochter Lily (Kaitlyn Dever) op vakantie is. Het ex-koppel wil voorkomen dat Lily dezelfde fout maakt als hen. Tijdens haar vakantie met haar haar beste vriendin Wren (Billie Lourd) ontmoette Lily namelijk een vreemde met wie ze wil trouwen.

Bron: New York Times Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws