Australische krant gaf Rebel Wilson ultimatum van twee dagen voor coming-out

De journalist in kwestie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Vorige week deelde actrice Rebel Wilson dat ze het liefdesgeluk heeft gevonden. Dit keer niet bij een man, maar bij een vrouw. De wereld was ontzettend blij voor Rebel en haar vriendin Ramona Agruma, maar het lijkt er nu op dat Rebels coming-out plaatsvond nadat ze onder druk werd gezet door een Australische krant.

Gedwongen coming-out

Vorige week deelde Rebel op Instagram dat ze in een relatie heeft met modeontwerper Ramona Arguma. “Ik dacht dat ik op zoek was naar een Disneyprins… maar misschien had ik al die tijd een Disneyprinses nodig”, schreef ze bij een foto van de twee.

Maar wat blijkt nu? Haar coming-out vond plaats nadat de Australische krant Sydney Morning Herald de actrice hierover benaderde. Journalist Andrew Hornery onthulde dat de krant op de hoogte was van haar nieuwe relatie en dat de krant de vertegenwoordigers van Rebel had benaderd voor commentaar. Dit zou met “een overvloed aan voorzichtigheid en respect” zijn gegaan. Rebel kreeg vervolgens twee dagen om te reageren “voordat een enkel woord gepubliceerd wordt”.

Artikel in de Sydney Morning

Na Rebels coming-out wijdde de krant hier alsnog een column over. Hornery, die zelf ook gay is, klaagde over het besluit van Rebel om “onze discrete, oprechte en eerlijke vragen te negeren”, en noemde het “underwhelming“.

“Dit wordt beschouwd als Wilsons eerst relatie met een persoon van hetzelfde geslacht. Op 42-jarige leeftijd en in een tijdperk waarin het homohuwelijk in veel delen van de wereld legaal is – dankzij decennia van strijd voor seksuele geaardheid – is het niet langer iets om te verbergen, zelfs niet in Hollywood”, stelde Hornery.

Vervolgens kreeg de krant veel kritiek over zich heen van queers over de hele wereld.

Reactie Rebel

Nadat veel boze reacties naar buiten kwamen, reageerde ook Rebel kort op Twitter. “Bedankt voor jullie comments”, tweette ze eergisteren. “Het was een heel moeilijke situatie, maar ik probeer het met gratie aan te pakken.”

Excuses

In eerste instantie kon de krant zich niet vinden in de kritiek. “We hadden dit ook gedaan als de nieuwe partner van Wilson een man was geweest”, verdedigde de krant zich. Ook zou de krant “alleen maar vragen hebben gesteld”.

Op de eerdere uitspraken uit het artikel, is journalist Andrew Hornery inmiddels teruggekomen. Maandagochtend deelde hij in de Sydney Morning Herald een excuus waarin te lezen was dat het nooit de bedoeling was om Rebel onder druk te zetten voor een coming-out. “Ik maakte fouten met Rebel Wilson, en ik zal ervan leren”, luidde de titel van het excuus van Hornery.

“Ik vind het oprecht jammer dat Rebel dit moeilijk heeft gevonden. Dat was nooit mijn bedoeling. Maar ik zie dat ze het allemaal met buitengewone gratie heeft afgehandeld. Als homoseksuele man ben ik me er erg van bewust hoe diep discriminatie pijn doet. Het laatste wat ik ooit zou willen doen, is iemand anders die pijn toebrengen.”

Bron: Sydney Morning Herald, Twitter, Instagram, Huffington Post | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws