Vrouwen delen massaal dansvideo's als steunbetuiging aan de Finse premier

'Een premier mag toch ook een privéleven hebben?'

Press Conference Mario Draghi - Sanna Marin. Rome Italy 18 May 2022

De Finse premier Sanna Marin raakte in opspraak nadat er een privévideo van haar werd gelekt waarop te zien was dat ze op een feestje was. De premier vermaakt zich op het feestje en we zien haar dansen en zingen, maar critici lieten weten het ongepast gedrag te vinden voor een regeringsleider. Een grote groep vrouwen is het hier niet mee eens en delen massaal video's van zichzelf waarin ze ook dansend en feestend te zien zijn.

Onprofessioneel

Critici vonden dat de gelekte filmpjes vragen opriepen over haar professionaliteit en voorbeeldfunctie als premier. "Ik hoop dat in 2022 mensen accepteren dat zelfs politici dansen, zingen en naar feestjes gaan", legde Marin uit. Veel mensen zijn het met haar eens en willen laten zien dat plezier hebben niet gelijk staat aan onprofessionaliteit. Daarom delen honderden vrouwen video's waarin ze net zo losgaan als de Finse premier.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL Nieuws (@rtlnieuws)

"Women can have fun, women can be incredibly sexy and women can be Prime Minister", zegt iemand op TikTok. "Een premier mag privé toch ook leven", zegt een ander op Twitter.

'Vervelend'

De video werd gedeeld op een privé-account op Instagram, maar werd al snel opgepikt door andere social media en Finse sites. De 36-jarige premier zei dat ze het vervelend vond dat de beelden in openbaarheid zijn gekomen. Volgens haar is het filmpje een compilatie van twee feestjes van een paar weken eerder. Marin vertelde dat ze niets anders deed dan 'dansen, zingen, mijn vrienden knuffelen en alcohol drinken'.

Marin onderging zelfs een drugstest om te laten zien dat ze daar geen gebruik van maakte tijdens het feestje. "Ik heb vandaag een drugstest gedaan en de resultaten zullen binnen een week bekend zijn", zei ze op een persconferentie. "Ik heb nooit in mijn leven drugs gebruikt."

Bron: Linda.nl, NOS, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Lifestyle
  • Press conference by the Finnish Prime Minister, Sanna Marin, at Palazzo Chigi, at the end of the talks with the Italian Prime Minister. Rome, Italy 18/05/2022, Credit:Alessandro Serrano' / Avalon