Tried & Tested: G.M. Collin City D-Tox Serum en Eye Contour Gel

Verzorgingsproducten die je huid beschermen tegen schade door stress, vervuiling en vermoeidheid én je huid tegelijkertijd hydrateren? Sign us up. De producten van G.M. Collin beloven het te doen. Marie Claire's Sabine nam daarom de proef op de som en testte de City D-Tox Eye Contour Gel en het City D-tox serum, beiden met anti-aging.

Facts:

Wat: G.M. Collin City D-Tox Eye Contour Gel en de G.M. Collin City D-Tox Serum

Kosten: €84,95 voor het serum en €62,95 voor de contour gel.

Meer weten: neem dan een kijkje op de website van G.M. Collin.

Waarom

"Hoewel ik in de slijterij nog vaak om mijn ID-kaart wordt gevraagd als ik een flesje wijn koop, vertellen de fijne lijntjes rondom mijn ogen me al een jaar of twee dat ik toch zeker niet meer de rimpelloze huid van een tiener heb. Anti-aging skincare hoort daarom eigenlijk al in mijn badkamerkastje thuis. Dus toen ik de vraag kreeg of ik een aantal producten van G.M. Collin wilde testen, was ik meteen all in. Ten eerste zou het serum de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen (wil ik!) en ten tweede hydrateert en revitaliseert het de (vermoeide) huid én het beschermt je huid tegen dagelijkse vervuiling. De Contour Gel leek me bovendien een fijne aanvulling hierop: ook deze beschermt het gebied rondom je ogen tegen vervuiling en hydrateert je huid, maar het vermindert ook nog eens donkere kringen, wallen en expressielijnen. En, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind, is dat de producten die ik op mijn gezicht smeer vegan, duurzaam en dierproefvrij zijn. Ook daaraan voldoen de producten van G.M. Collin. Ik ben bij voorbaat enthousiast!"

Werking

"Net als andere huidverzorgingsproducten gebruik je de G.M. Collin-producten in de ochtend en avond, dus ik breng het aan nadat ik mijn huid grondig heb gereinigd. Met het handige pompje valt het City D-Tox serum makkelijk aanbrengen. Het product ruikt heerlijk en het smeert makkelijk. Het gebruik van de contour gel vond ik interessant: zo bevat de tube een metalen applicator waarmee je de gel kunt inmasseren onder je ogen. En de metalen tip verraste me: de metalen applicator in combinatie met de gel gaf meteen een verfrissend gevoel. Mijn eerste indruk van de producten zijn positief. Zowel de contour gel als het serum trekken goed in mijn huid. Een absolute must, want na het aanbrengen van de gel en het serum, gebruik ik ook nog drie andere huidverzorgingsproducten. Skincare pilling is dan het laatste wat je wilt."

Werkt het?

"De contour gel is een fijn product, en hoewel de wat donkere kringen onder mijn ogen nog steeds aanwezig zijn, zijn ze wél minder zichtbaar. Mijn gelaat ziet er wat frisser uit, heel fijn!

Over het City D-Tox Serum ben ik erg enthousiast! Dat het je huid hydrateert en je vochtbarrière aanvult is duidelijk te merken. Mijn huid voelde heerlijk zacht en gehydrateerd aan nadat ik het product een tijdje gebruikte. Bovendien heb ik normaal erg last van een flaky huid wanneer de seizoenen wisselen, maar daar heb ik nu helemaal geen last van. Hydrateren, dat doet het serum dus zeker! Het serum leek wel iets minder effectief voor de fijne lijntjes in mijn gezicht, echt een verschil kon ik niet opmerken. Maar nu vertelde een huidverzorgingsexpert me eens dat je een huidverzorgingsproduct eigenlijk twaalf weken moet uitproberen – en ik zit nu op zeven weken – voordat je écht mag spreken van (het uitblijven van) resultaat. Voorlopig blijf ik de producten van G.M. Collin daarom gewoon gebruiken, want feit blijft dat ze heerlijk aanvoelen, lekker ruiken en goed in de huid trekken.

Beeld: G.M. Collin