Geld besparen? Deze kleine gewoontes kosten je juist geld

The more we know!

Lijkt het soms ook alsof al je geld van je bankrekening vliegt? Sommige dingen kosten onbewust een hoop geld en dat is ontzettend zonde. Denk aan abonnementen die je bent vergeten op te zeggen of als je geen gebruik maakt van handige kortingen. Experts delen de meest voorkomende habits die je geld kosten.

1. Je koopt dingen omdat ze afgeprijsd zijn

Kleding voor de helft van de prijs, een fikse korting op wasmiddel of een last minute vakantie. Hoe fijn een goede deal ook is, veel van ons raken verstrikt in de gedachte dat we iets moeten kopen, simpelweg omdat de prijs is verlaagd. En dus niet omdat we het echt nodig hebben. Helaas kost deze gewoonte je geld omdat je spullen gaat kopen die je misschien helemaal niet nodig hebt. Zonde!

2. Eten bestellen via apps

Het is ontzettend makkelijk om een maaltijd te bestellen via een bezorgapp. Met een klik op de knop heb jij eten besteld en kun je achteroverleunen tot het bezorgd wordt. Het klinkt makkelijk, maar het zou ook goedkoper kunnen. Want als je het via een bezorgapp bestelt, komen daar bovenop ook nog extra servicekosten. Het loont dus om het gewoon bij het restaurant zelf te bestellen – of zelf te koken, dat is nog cheaper.

3. Je houdt je abonnementen niet bij

Heb jij grip op je uitgaven, en daarmee op welke abonnementen je hebt? Volgens Chris Browning, van de podcast ‘Popcorn Finance‘, begint het vaak bij een gratis proeftijd. Je neemt je misschien wel voor om de dienst op tijd op te zeggen, maar vaak vergeten we dat. En dan betaal je dus onbewust voor iets waar je helemaal geen gebruik van maakt. Met handige apps zoals Grip of Dyme kun je in een oogopslag zien welke abonnementen je allemaal hebt, waardoor je dat veel makkelijker kunt opzeggen.

4. Je koopt steeds nieuwe dingen

Weet jij wat voor kleren je in je kast hebt hangen? Met alle nieuwe trends in omloop, vergeten we soms dat er al kleding in je kast hangt die nog prima een ronde mee kan. Kijk dus eerst in je kledingkast voor je nieuwe kleding gaat kopen, dit bespaart je al een hoop. Ook het controleren van keukenkastjes voordat je boodschappen gaat doen is verstandig, want hoe vaak ben je al niet thuisgekomen met de zoveelste rol vuilniszakken? Door beter te weten wat je in huis hebt, koop je minder dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

5. Je doet boodschappen zonder plan

Dat brengt ons ook bij het laatste punt. Boodschappen zijn tegenwoordig een stuk duurder geworden en daarom kan het zeker schelen om alles wat in je mandje of kar ligt te analyseren. Vraag jezelf af of je het nodig hebt en of je het al thuis hebt. Daarnaast kan het ook helpen om een boodschappenlijstje te maken zodat je alleen koopt wat je nodig hebt en niet in verleiding komt om impulsaankopen te doen.

Bron: HuffPost | Beeld: iStock

Laatste nieuws