Ho ho ho: kom in de kerstsfeer met deze lekkere Baileys-recepten

Cheers op de feestdagen!

Kerst is voor veel mensen daadwerkelijk de mooiste tijd van het jaar. Tig twinkelende lichtjes, een prachtig gedecoreerde kerstboom, Mariah Carey op Spotify (we don’t judge) en heerlijke dranken en baksels. Kun je voor dat laatste echter nog wat inspiratie gebruiken? Baileys tot je dienst. Met deze Irish cream kun je namelijk alle kanten op!

Thuis genieten

In de winkelstraten kun je over de koppen lopen en last-minute uit eten gaan kun je in de decembermaand wel op je buik schrijven. Jammer, maar helemaal niet erg! Je kunt thuis ook genieten van de kerstsferen. Zeker als je wat extra tijd en liefde besteedt aan versnaperingen. Wij delen daarom twee verrukkelijke Baileys-recepten met je. Te beginnen met de Baileys Hot Chocolate, want pas met een goede chocolademelk maak je de feestmaand écht tot een succes.

Baileys Hot Chocolate met sparkles

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 50 milliliter Baileys o.a. te koop bij Gall & Gall
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 100 milliliter melk
  • Slagroom
  • Topping van marshmallows of chocoladekrullen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de melk zachtjes en roer het cacaopoeder erdoor.
  2. Giet de chocolademelk in je lievelingsmok.
  3. Voeg de Baileys toe en wees niet te zuinig met de toppings: een flinke toef slagroom, marshmallows (liefst geroosterd) en chocoladekrullen. Gebruik waar je zin in hebt! Bewonder het resultaat en tast toe.

Baileys speculaas wafelkoekjes

Dit heb je nodig voor 18 koekjes: 

  • 100 gram speculaas
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram tarwebloem
  • Bloem voor het werkvlak
  • 1 ei
  • 80 gram bruine suiker
  • 40 milliliter Baileys Salted Caramel o.a te koop bij Drank Gigant.
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • Zonnebloemolie om in te vetten

Voor de topping: 

  • 150 gram melkchocolade-coating
  • 5 milliliter Baileys Salted Caramel (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels karamelsaus
  • 1 theelepel zeezout

Zo maak je de koekjes: 

  1. Doe voor de koekjes speculaas in een blender en maal fijn. Kneed in een kom de bloem, bakpoeder, ei, suiker, boter, zout, Baileys en speculaas tot een deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 1 uur afkoelen in de ijskast.
  2. Verwarm het wafelijzer voor. Verdeel het deeg op een bebloemd werkvlak in stukjes van elk ca. 30 g. Vorm de deegstukken met je handen tot een bal. Bestrijk het wafelijzer met een beetje zonnebloemolie en leg de deegballetjes met voldoende ruimte ertussen op het ijzer. Sluit het wafelijzer en bak ze in ongeveer 4 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op het rooster.
  3. Hak voor de topping de chocoladecoating fijn en smelt dit in een kom boven een waterbad. Voeg Baileys toe en meng. Doop de helft van de koekjes in de chocolade en laat ze uitharden op een rooster. Giet karamelsaus en sprenkel zeezout over de koekjes en serveer.

Geniet, maar drink met mate. Bezoek Diageo’s wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen.

NIX onder 18: Geen 18? Geen alcohol.

Laatste nieuws