Kartell en illycaffè breiden samenwerking uit met Eleganza fauteuil

De structuur van de zitting is gemaakt van gebruikte koffiecapsules.

Vorig jaar sloegen meubelbedrijf Kartell en koffiebrander illycaffè de handen al in een en brachten ze de Re-Chair op de markt, een stoel gemaakt van gebruikte illy capsules. Om de circulaire economie verder te boosten breiden ze hun samenwerking nu uit met een nieuw meubelstuk: de Eleganza fauteuil.

De Eleganza fauteuil

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Italiaanse designbeurs Salone del Mobile 2023 komen Kartell en illycaffè met een nieuw meubelstuk ontworpen door Philippe Starck. De structuur van de zitting is gemaakt met het recyclingsysteem van Iperespresso-capsules in twee kleurvarianten. Voor de Re-Chair die vorig jaar al op de markt kwam, werd al gebruikt gemaakt van gebruikte koffiecapsules en op die innovatie borduurde de designer voort om de Eleganza te realiseren.

Om de komst van de Eleganza te vieren, zal de restaurantruimte van de Salone del Mobile ingericht worden met de Re-Chair en Eleganza stoelen.

Duurzamere productieprocessen

De twee Italiaanse bedrijven zijn ontzettend blij met hun samenwerking en trots op de nieuwe stoel. “Het project met illycaffè put niet uit in een product of in een slogan: het is een industriële visie die ertoe heeft geleid dat twee excellenties van Made in Italy samen zijn gekomen om bij te dragen aan de duurzaamheid van de planeet door middel van productiemodellen in de circulaire economie”, laat Lorenza Luti, Marketing en Retail Director van Kartell weten. “Een gemeenschappelijke zoektocht naar innovatie die zich richt op kwaliteit, schoonheid en goede productie en die vandaag doorgaat door nieuwe producten en nieuwe oplossingen tot leven te brengen wordt verteld met een installatie tijdens de Salone del Mobile”.

Cristina Scoccia, CEO van illycaffè sluit zich daarbij aan. “De bevordering van de transitie naar een model van circulaire economie is nu een essentiële factor voor het veiligstellen van de toekomst van onze planeet”, deelt zij. “Samen met Kartell (…) zijn we erin geslaagd om oplossingen in de praktijk te brengen die materialen aan het einde van hun levenscyclus hebben getransformeerd tot een nieuw designproduct”.

Bron: illycaffè | Beeld: illycaffè/Kartell 

Laatste nieuws