Hebben: de peplum is weer helemaal hot and happening

Terug van weggeweest!

Koche - Paris Streetstyle Fall Winter 2020

De peplum lijkt momenteel meer in trek dan ooit, maar we moeten niet vergeten dat het item eigenlijk altijd al een absolute favoriet was. Het silhouette maakt het design uniek en verveelt nooit. Daarnaast is een dergelijk kledingstuk de perfecte manier om je outfit in een klap bijzonder te maken!

Peplum

De peplum is een trend uit het begin van 2010 – die tot voor kort niet meer aan kracht leek te winnen. Surprise! Het taille-accentuerende detail dat, wanneer het in millennial gezelschap wordt genoemd een lichte cringe kan veroorzaken, is officieel terug! Toch ziet de peplum van 2023 er in het straatbeeld wel een tikkeltje anders uit.

On trend

Hoewel we snappen dat de peplums van weleer je misschien niet meer verleiden de trend te dragen, is de peplum van 2023 een stuk modebewuster. Ze worden over de hele wereld gespot op catwalks en in het straatbeeld, van modehuizen als Dior, Alexander McQueen, Vivienne Westwood en Proenza Schouler. Inspiratie nodig?

NL Beeld / BrunoPress
Nl Beeld/ Brunopress
NL Beeld / _PhotoShot
Nl Beeld/ Brunopress
NL Beeld / _PhotoShot
NL Beeld / _PhotoShot

Variatie op de peplum

Te heftig? Of is de peplum trend toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook gaan voor de ietwat subtielere versie. Kies voor een colbert of top die onderaan wat wijder uitvalt en draag daarbij een mooie riem in je taille. Zo heb je niet de heftigheid van de uitgesproken peplum, maar creëer je wel dat mooie silhouet dat deze trend zo fijn maakt!

Bron: Instyle | Beeld: NL Beeld/ BrunoPress

Fashion
  • Koche - People On Street for Streetstyle during Paris Fashion Week 2022 for Fall Winter Fashion Show. People Streetstyle, Fashion, Style, Trend, Look, Outfit, Street, Woman, fashion week 2022 Women, Credit:www.fashionpps.com / Avalon