Bradley Cooper loog over zijn skills om Sex and the City-rol te bemachtigen

Bradley Coopers allereerste rol was die van Jake in Sex and the City.

Marie claire - 1

Met wel negen Academy Award-nominaties op zijn naam, is het moeilijk voor te stellen dat Bradley Cooper ooit onderaan is begonnen. Maar om zijn allereerste rol ooit te bemachtigen – in Sex and the City, notabene – vertelde de acteur wel een little white lie.

Zijn allereerste rol

Er zijn vele acteurs die nu niet bepaald in memorabele shows of films speelden aan het begin van hun carrière. Bradley Cooper deed het wat ons betreft zo slecht nog niet. Zijn allereerste eerste rol was er een in Sex and the City. Aan het begin van je carrière Sarah Jessica Parker als je tegenspeler hebben? Wij kunnen ons vervelendere dingen voorstellen.

Bradley is in de aflevering They Shoot Single People, Don't They te zien als Jake. Hij ontmoet Carrie wanneer ze zwelgt in zelfmedelijden nadat ze met een onflatterende foto op de cover van een blad staat. Maar om de rol van Jake te bemachtigen, verdraaide Bradley de waarheid over een bepaalde skill wel een beetje.

In de Karmann Ghia

Om zijn debuutrol te bemachtigen in het tweede seizoen van Sex and the City loog de acteur over zijn autorijdvaardigheden. "Bradley Cooper – voor wie het zijn eerste job was – beweerde dat hij wel in een schakelauto kon rijden om de rol te krijgen, want zijn karakter reed in een Karmann Ghia", onthulde Sex and the City-regisseur en schrijver Michael Patrick King onlangs in de podcast And Just Likte That... The Writers Room. Maar je voelt het al aankomen, de destijds 24-jarige acteur kon helemaal niet in een schakelauto rijden.

"Het was 4 uur 's ochtends, vrijdags, buiten bij 14th Street en ik zei tegen hem: 'Bradley, nu komt het deel dat jij moet rijden, je moet wegrijden' en hij antwoordt; 'Ik kan niet in een schakelauto rijden'." En dus moest ter plekke het script aangepast worden – wat met een beetje creativiteit zo gedaan was. "Sarah Jessica's karakter Carrie kruipt uit de Karmann Ghia en loopt vervolgens zelf naar huis."

Liegen om een baan te krijgen pakt niet altijd goed uit, maar in Bradley's geval was het het begin van een glansrijke carrière.

Bron: And Just Like that... The Writers room, People | Beeld: Sex and the City