Emily Blunt neemt pauze van acteren: 'Ik moet er voor mijn kinderen zijn'

De actrice wil er voor haar kinderen zijn nu ze nog jong zijn.

Oppenheimer Premiere Arrivals

We kennen Emily Blunt allemaal als succesvol actrice uit, maar voor haar kinderen is ze natuurlijk gewoon 'mama'. Speciaal voor hen neemt ze een break van acteren.

Een break voor haar gezin

Emily Blunt wil meer tijd met haar gezin doorbrengen, zo onthulde de Britse actrice onlangs in de podcast Table for Two. Aan host Bruce Bozzi gaf ze toe dat ze het soms lastig vindt om haar carrière en het moederschap te combineren. "Het is een van die dingen waar mensen vaak naar vragen: 'Hoe zorg je voor balans?' Ik heb nooit het gevoel dat ik het goed doe, maar dit jaar ga ik niet werken."

Veel gedaan de afgelopen jaren

"Ik heb het afgelopen jaar best veel gewerkt en mijn oudste kind is negen – we zitten in het laatste jaar van de single digits – en ik heb het idee dat er nu mijlpalen in hun dagen zitten die zo belangrijk zijn om mee te maken nu ze nog klein zijn."

In 2014 verwelkomde Emily samen met haar partner John Krasinski dochter Hazel en in 2016 werden ze opnieuw ouders van een dochter, Violet. In die jaren werkte Emily volop. Zo werkte ze in 2014 aan Edge of Tomorrow en aan Into the Woods. De film The Girl on the Train nam ze zelfs op toen ze nog maar net zwanger was van haar tweede. Ook in de jaren daarna breidde ze haar cv flink uit met onder andere A Quiet Place, Mary Poppins Returns, Wild Mountain Thyme en Jungle Cruise. Onlangs rondde ze de opnames van Oppenheimer, een film van Christopher Nolan, af. Voor Emily het moment om een break te nemen.

Zorg voor de kinderen

Emily heeft het gevoel dat ze er nu echt voor haar kinderen moet zijn. "Ze vragen me: 'Wanneer maak je me wakker?', 'Wanneer breng je me naar school?', 'Wanneer haal je me op?', 'Breng je me naar bed?' En daarom moet ik er nu gewoon voor ze zijn. Voor een langere periode. Ik voel dat gewoon tot in mijn botten."

De actrice vervolgt dat ze een heel mooi beroep heeft, maar dat het ook veel van haar vraagt. "Sommige projecten waren intenser dan anderen, sommige waren zwaarder dan anderen. Sommige waren tijdrovender dan anderen, en ik denk dat er steeds minder tijdrovende projecten komen, omdat het z'n emotionele tol eist op mij, op mijn kinderen en op balans."

Ze vervolgt dat zij, net als andere moeders, ook gevoelig is om mom-guild te ervaren wanneer ze 'god-forbid, iets anders wil doen dan moeder zijn'. Ook wil ze daarmee een goed voorbeeld zijn. "Ik wil dat mijn kinderen opgroeien en iets gaan doen wat ze leuk vinden."

Bron: Table for Two, CNN Entertainment | Beeld: NL Beeld