Marie Claires weekendtips: zomerfilmeditie

We hebben een aantal heerlijke kijktips voor je!

Normaal tippen we je graag de leukste uitjes voor het weekend, maar er zijn momenteel zoveel leuke films te bekijken dat we deze graag voor je op een rijtje zetten. Met een hoop pareltjes in de bioscoop en op Netflix, kun jij je aankomend weekend (en die erna) goed vermaken.

Barbie

Er zijn al tig cartoonversies van Barbie gemaakt, maar deze zomer wacht er pas een échte gem in de bioscoop op ons. In de door Greta Gerwig geregisseerde live-action film kruipen Margot Robbie en Ryan Gosling in de rollen van Barbie en Ken. Het leven van een Barbie is niet altijd zo perfect. Sterker nog, Barbie lijkt te dealen met een existential crisis. Niet erg handig, want in een wereld vol parelwitte zandstranden, dromerige huizen en perfecte Barbie's en Kens bespreek je geen dingen als de dood. En dus trekt Barbie in haar zuurstokroze cabrio naar De Echte Wereld. Samen met Ken, want die laat zijn Barbie niet alleen gaan. Nu in de bioscoop!

Heatwave

Mocht er deze zomer nog een hittegolf aankomen, sluit je dan gauw op in de airco en kijk deze gelijknamige film op Netflix. De thriller gaat over de jonge en ambitieuze Claire, die alles voor elkaar lijkt te hebben; zowel op carrière als liefdesgebied. Totdat ze erachter komt dat de vrouw voor wie ze is gevallen, de vrouw van haar baas is. Vanaf dit moment komen er een aantal duistere geheimen naar boven.

No hard feelings

De film No Hard Feelings volgt Maddie, een 32-jarige Uber-chauffeur die een nieuwe auto nodig heeft. Een vriendin wijst haar op een advertentie waarin twee steenrijke ouders iemand zoeken die hun sullige en ietwat clumpsy 19-jarige zoon wil daten, zodat hij straks met wat meer ‘levenservaring’ naar de universiteit gaat. Dit gaat uiteraard gepaard met de nodige humor, bloopers, gênante momenten en seks. Spoiler: er zit een scéne in waar Jennifer Lawrence volledig uit de kleren gaat, die een hoop stof doet opwaaien. Nu in de bioscoop!

The Out-Laws

Niemand kiest zijn schoonouders. Soms mag je ze, soms niet. Zolang ze maar niet de beste bankovervallers van het land zijn. En jij daar de manager. De doodgewone Owen Browning staat op het punt te gaan trouwen met de vrouw van zijn dromen. Hun trouwplannen lopen alleen een tikkeltje uit de hand als in de week voorafgaand aan het huwelijk Owens bank wordt overvallen door de legendarische Ghost Bandits. Toeval dat zijn toekomstige schoonfamilie rond dezelfde tijd op komt dagen?

Oppenheimer

Zin in iets zwaarders? Breng dan een bezoekje aan de bioscoop en geniet van het waargebeurde verhaal van J. Robert Oppenheimer. Oppenheimer is de uitvinder van de atoombom en in de film volg je zijn reis van jonge wetenschapper tot oude, geharde politicus. Belooft een steengoede te zijn, en met een regisseur als Christopher Nolan geloven we dat graag. Wel even de tijd voor nemen, want de film duurt drie uur. Perfect voor als het zomerse weer het laat afweten!

Bron: Pathé, Netflix, Filmtotaal, Ign | Beeld: Barbie The Movie