Kaching: zoveel verdienden Margot Robbie en Ryan Gosling met Barbie

Dat lijkt ons meer dan kenough.

Het is nu al een maand geleden dat de Barbie film uitkwam en nog steeds raken we er niet over uitgepraat. In de film spelen Margot Robbie en Ryan Gosling de hoofdrol en de twee hebben er hun rekening flink mee kunnen spekken.

Record na record

Sinds het uitkomen van Barbie brak de film record na record. De meest indrukwekkende is toch wel het feit dat de Blockbuster 1 miljard dollar wist binnen te harken in 17 dagen. Hiermee is regisseur Greta Gerwig de eerste vrouw die erin slaagde om een 1 miljard dollar-film aan haar naam toe te schrijven.

Barbie wist die 1 miljard dollar status eerder te bereiken dan welke Warner Bros film dan ook. Zélfs sneller dan de laatste Harry Potter-film. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 bereikte pas na 19 dagen deze mijlpaal, zo bevestigde Warner Bros president Binnenlandse Productie Jeff Goldstein aan New York Times.

De film van Gerwig is ook een van de weinige one billion dollar movies met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Van de 53 films die deze begeerlijke status verkregen, waren er slechts negen die om vrouwen en meisjes draaiden, zo blijkt uit gegevens van NPR. En de helft van die films waren geanimeerde kinderfilms, zoals Finding Dory en Frozen.

Salaris

Hoewel van tevoren nooit precies te voorspellen is hoe goed een film het gaat doen, wisten we eigenlijk wel dat deze film ging scoren. Margot Robbie die Barbie speelde en Ryan Reynolds die de rol van Ken vertolkte, kregen dan ook geen schijntje voor de job. Zowel Margot en Ryan ontvingen 12,5 miljoen dollar voor hun rol. En daarmee behaalde Margot ook nog een mooi record. Ze was hiermee namelijk (tot nu toe) de bestbetaalde actrice in 2023.

Bron: Smithsonian Magazine, NPR, New York Times, Rotten Tomatoes | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws