Pretty in punk: hoe je iets meer punk kunt opnemen in je garderobe

Wil jij jouw garderobe stijlvol stoer maken? We got you!

Sinds het verschijnen van de Barbie-film is roze nog nooit zo cool geweest, maar we hebben ook wel weer zin in een stoere tegenhanger. Wij laten je zien hoe je een beetje punk toevoegt aan je dagelijkse look.

Inspiratie putten uit het punktijdperk

In de tweede helft van de seventies vierde de punkscene z'n hoogtijdagen. De gifgroen geverfde hanenkammen, all leather looks met studs en smokey eyes met zwarte lippen zien we momenteel misschien niet meer zo veel als toen, maar uit het punktijdperk valt genoeg inspiratie te putten. En dat wil je zeker doen, de volgende punk-inspired kledingstukken kun je makkelijk in je garderobe opnemen en hiermee kun je jouw look stijlvol voorzien van wat meer rock-'n-roll.

Chunky laarzen

De chunky laars is misschien wel het makkelijkste item om in je dagelijkse garderobe op te nemen voor die sparkle of punk. Niet alleen lekker warm (en zeg nu zelf, wie wordt daar in de herfst niet blij van?), maar het is ook heel veelzijdig. De laars geeft elke outfit een nonchalante stoerheid en je kunt het dragen onder een straight leg spijkerbroek, over skinny jeans of combineren met een maxi jurk of rok.

Patchwork denim

Destroyed looks deden het altijd goed in de punkscene, maar wie voor een iets minder destructief achtige look wil gaan, zit goed met patchwork denim. Nonchalant, stoer, maar alsnog stijlvol!

Leren jassen

Als een item nooit uit de mode raakt, is het wel de leren jas. Momenteel is de leren trenchcoat hot and happening, maar andere versies van de leren jas doen het ook goed. Denk aan de klassieke leren biker jacket of aan een stoere leren bomber jacket.

Studs

Een sieradentrend die niemand zag aankomen, was die van afgelopen lente: studs. Studded oorbellen scoorden goed. Designers als Saint Laurant en Rokh lieten zien dat hun collecties studded oorbellen omvatten. Een manier om studs een onderdeel van je dagelijkse look te maken, is dus met oorbellen, maar wie wel wat stoerder wil, kan ook kiezen voor kledingstukken met studs.

Tartan

Binnen de punkscene werd tartan al snel de ultieme status print. Punkers kozen het liefst voor gele of rode tartan. Zeker in combinatie met leren jassen stond het stoer, maar inmiddels wordt tartan ook op een wat zachtere manier gedragen, zo ging Olivia Palermo voor een tartan co-ord.

Andere outfitopties

Er zijn nog zoveel andere manieren om wat meer punk te dragen. Met kleur kun je ook veel bereiken; combineer bijvoorbeeld de kleuren rood en zwart met elkaar. Ook kun je jouw look wat stoerder maken door een destroyed spijkerbroek te dragen (ook leuk om daaronder een visnetpanty te dragen). Mag het van jou nog wel wat simpeler? Dan zit je ook goed met een band shirt!

Beeld: NL Beeld, Instagram