Natuurlijk is het veel sexyer om te praten over een glowy skin dan over huidproblemen, maar ook veelvoorkomende aandoeningen verdienen aandacht. Dit zijn de drie meest voorkomende problemen, plús hoe je ze kunt aanpakken.
ZO Skin Health
Hoe goed je ook voor je huid zorgt, het kan gebeuren dat je op den duur te maken krijgt met huidkwalen of -aandoeningen. Renske Wind, eigenaresse van MH Kliniek, treft dagelijks vrouwen (maar ook mannen) in haar kliniek die hun huid graag willen verbeteren. “Bij MH Kliniek focussen we echt op resultaatgerichte behandelingen”, aldus Renske. Om dit doeltreffend te kunnen doen, werkt MH Kliniek met huidverbeteringsmerk ZO Skin Health. “Van dit merk weten we dat het heel effectief is, dus we kunnen onze cliënten mooie resultaten garanderen. “
Meestvoorkomende huidproblemen
De drie huidaandoeningen- en kwalen waarmee mensen het meest aankloppen bij MH Kliniek, zijn couperose, pigmentvlekken en tekenen van huidveroudering. Drie huidproblemen die goed te behandelen zijn met de protocollen van ZO Skin Health.
Elk huidprobleem vraagt om een ander protocol, maar één ding hebben ze wel gemeen en dat is dat ze allemaal uitgaan van een goede reiniging. “Dat is echt de basis”, zegt Renske. “Met de reiniging bereid je de huid voor op de behandeling, zodat die de producten uit het protocol beter kan ontvangen.”
Getting Skin Ready wordt dit reinigingsplan ook wel genoemd. Het bestaat uit drie producten: “Oil Control Pads of Complexion Renewal Pads, een cleanser om de huid te ontdoen van make-up, vuil en overtollig talg, én een scrub om de dode huidcellen van de huid te verwijderen”, vult huidtherapeute Verena Boom, tevens werkzaam bij MH Kliniek, aan. Het is belangrijk om het reinigingsplan elke dag toe te passen, en óók de scrub. “De scrubs van ZO Skin Health zijn veilig genoeg om iedere dag te gebruiken”, weet Verena. “Naarmate we ouder worden wordt de huidlaag met dode huidcellen dikker. Hierdoor wordt de huid dof, droog en kunnen huidverzorgingsproducten minder goed de huid in komen. Als je de scrub dagelijks gebruikt voorkom je dit, en je krijgt er een prachtige glow van.”
Behandeling van couperose
Heb je last van couperose, dan kun je met het speciale ZO Skin Health couperose protocol aan de slag. “Het protocol bestaat standaard uit de reiniging, Daily Power Defense, Rozatrol en een SPF”, vertelt Renske. Het is een protocol dat intensief werkt op het verminderen van de vurige roodheid in de huid en het verminderen van de talgproductie. “Met name Rozatrol vermindert ontstekingen en biedt antimicrobiële voordelen en zorgt ervoor dat er minder gesprongen vaatjes in de huid ontstaan”, vult Verena aan.
In ongeveer drie maanden tijd is het mogelijk om mooie resultaten te behalen, maar ook daarna is het belangrijk om couperose in de gaten te houden. “Couperose ontstaat vanuit een zwakte van de huid en daarom moet je het blijven onderhouden. Dat wil niet zeggen dat je altijd hetzelfde protocol moet gebruiken, maar je moet wel waakzaam blijven.” Ook zou het kunnen dat je naast de thuisbehandeling van ZO Skin Health baat hebt bij een salonbehandeling. Deze wordt ingezet voor de behandeling van vaatjes die dominant aanwezig zijn en daardoor ook na het protocol nog deels zichtbaar zijn. “In dat geval kunnen we er met LED-therapie of een laserbehandeling voor zorgen dat ook deze vaatjes verdwijnen.”
Behandeling van pigmentvlekken
Ook voor het behandelen van pigmentvlekken wordt het Getting Skin Ready stappenplan aangeraden. Zo bereid je de huid voor op het absorberen van Daily Power Defense en Brightalive, de twee producten die deel uitmaken van het pigment protocol van ZO Skin Health. “Hiermee verminder je verschillende soorten pigmentproblemen in de huid, behandel je bestaande pigmentvlekken en voorkom je de vorming van nieuwe pigmentvlekken”, verklaart Verena. “Zelfs melasma (een pigmentprobleem dat ontstaat door hormonen, bijvoorbeeld door een zwangerschap) kan zeer effectief behandeld worden met een pigmentprotocol.”
Het laatste product dat deel uitmaakt van het pigmentprotocol is een SPF. “Dat is echt een must” legt Renske uit. Dit is omdat pigmentvlekken heel gevoelig zijn voor Uv-licht. “Het beste kun je een SPF om de twee of drie uur aanbrengen, afhankelijk van de periode van het jaar.”
Met het pigmentprotocol kunnen mooie resultaten behaald worden, maar het kan voorkomen dat toch niet alle pigmentvlekken verdwijnen. In dat geval is een laserbehandeling mogelijk. “Die laser kan het restant aan pigment aanpakken”, vertelt Renske. Ook voor deze behandeling geldt dat het af en toe nodig is om terug te komen. Dit komt weer door die zongevoeligheid. “We zien dat mensen terugkomen na een periode in de zon. Meestal zijn dan ongeveer drie laserbehandelingen nodig om de pigmentvlekken weer onder controle te krijgen.”
Algehele huidveroudering
Wat voor huid je ook hebt, aan één ding kunnen we allemaal niet ontsnappen: huidveroudering. Maar ook dit valt aan te pakken, in de zin dat het mogelijk is om de tekenen van huidveroudering te verminderen. “Huidveroudering helemaal terugdraaien is niet mogelijk, maar de conditie van de huid verbeteren wel. Met het juiste protocol van ZO Skin Health kun je ervoor zorgen dat de huid frisser wordt en her en der strakker”, vertelt Renske.
Opnieuw geldt dat een goede reiniging van belang is om de huid frisser en gezonder te maken. Verder is Firming Serum een key product om huidveroudering aan te pakken. “Dit serum is echt hét anti-agingproduct van ZO Skin Health, omdat het weer stevigheid geeft aan de huid.”
Met het protocol om huidveroudering aan te pakken kun je mooie resultaten behalen, maar je moet wel realistisch blijven. “Iemand die al heel veel rimpels heeft, zal niet opeens weer een strakke huid krijgen. De huid zal wel zichtbaar frisser en wat strakker lijken, maar een fronsrimpel, kraaienpootjes en marionetlijnen kun je er niet mee weg krijgen, daarvoor zou je echt botox of fillers kunnen gebruiken.”
Voor wie botox of fillers toch nog een brug te ver is, zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden. “Daarvoor zetten we dan microneedling of peelingen in, zoals de 3 Step Peel en ook Fractional, deze behandelingen stimuleren de aanmaak van het collageen, waardoor iemand ook een strakkere huid kan krijgen.”
Openingsbeeld: Andrea Piacquadio (Pexels) | Beeld: MH Kliniek