No kidding: de ‘no pants’-trends wint aan populariteit

Winterproof is de trend niet bepaald.

De modewereld die voor opschudding zorgt is ons niet vreemd. En hoewel de volgende trend ‘m niet op stelten zet, trokken we toch onze wenkbrauw even op toen we hoorden over de ‘no pants’-trend.

Next level micro

Je kon er natuurlijk op wachten: de afgelopen jaren werden gingen rokken van mini naar micro – tot zelfs items die nog het meest weg hadden van een uit de kluiten gewassen riem. Deze trend is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar looks die we bij onder meer Miu Miu en Diesel voorbij zagen komen, bleken toch onverminderd populair.

Ook korte broeken werden korter, en anno nu zijn de meeste booty shorts meer booty dan short. Al overtreft de no pants-trend ‘m volledig. Bij deze trend draag je namelijk helemaal geen broek.

Een van de celebs die we spotten met de no-pants trend is niemand minder dan Taylor Swift

En ook Kendall Jenner gaf gehoor aan de trend.

Inspiratie

Aan de pantsless trend wordt momenteel gehoor gegeven, maar de meeste fashion influencers spelen het voorlopig nog op safe. Geen broek? Geen probleem – maar dan wel een ultralange jas om je toch nog een beetje mee te kunnen bedekken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Lellouche (@le.petit.colette)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronica Ferraro (@veronicaferraro)

Overigens geldt dat niet voor iedereen. Zo gaat blogger Camille Charrière namelijk voor een cheeks to the wind aanpak in een matchende set met een grijze blazer en een barely there short.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @camillecharriere

Mocht je zelf nog twijfelen of deze trend iets voor jou is, dan kun je overigens ook nog kiezen voor een compromis, door een kanten pantalon te dragen. Zo heb je bijna net zoveel been on display, maar lijkt het niet alsof je simpelweg je broek vergeten bent.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by emily cocklin (@emilycocklin)

Trendcyclus

Natuurlijk geldt dat trends elke paar decennia opnieuw de kop opsteken, en dit is geen uitzondering. Zo schrijft Vogue dat deze look te herleiden is naar de jaren ’50 en ’60. Origineel zagen we de pantsless trend namelijk als een soort danskleding, en liepen de modebewuste mod-tieners van de sixties massaal weg met de broekloze looks.

In de jaren ’80 beleefde de trend al een heropleving met de populariteit van aerobics. Wie herinnert zich immers niet de legendarische Jane Fonda in haar hoog opgesneden gympakje? En nu is de trend dus opnieuw terug – dit keer niet in de gymzaal, maar gewoon, in het straatbeeld. Wij zullen de trend deze zomer nog eens heroverwegen, maar voor nu houden we het lekker bij een warme broek of elegante rok.

Bron: Elegance, Vogue | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws