Reese Witherspoon bevestigt derde seizoen Big Little Lies

Samen met Nicole Kidman werkt ze momenteel aan een derde seizoen.

81st Annual Golden Globe Awards - LA

Het is al vier jaar geleden dat het tweede seizoen van Big Little Lies uitkwam, maar fans van de serie hopen nog altijd op een derde. En hoewel het er eerst op leek dat die er simpelweg niet ging komen, heeft Reese Witherspoon er iets hoopvols over te zeggen.

Bevestigd: er wordt aan gewerkt

Big Little Lies draait om de vrouwen Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman) en Jane (Shailene Woodley) die betrokken raken bij een moordzaakonderzoek. Het eerste seizoen van de hitshow verscheen in 2017 en het idee was om het bij een miniserie te houden. Toch verscheen in 2019 een tweede seizoen van de serie op HBO Max. Een derde seizoen leek er niet van te komen, zeker niet nadat Big Little Lies-regisseur Jean-Marc Vallée kwam te overlijden in 2021. Toch horen we inmiddels heel hoopvolle geluiden.

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes sprak Variety op de red carpet met Reese Witherspoon over een mogelijk derde seizoen. "We werken er momenteel aan. Nic en ik werken er heel hard aan", vertelde ze toen over het werk dat zij en Nicole Kidman momenteel verrichten aan het derde seizoen. Meer kon de actrice en producer er echter nog niet over zeggen.

Eerdere uitspraken

Het is niet de eerste keer dat een Big Little Lies-actrice zich uitspreekt over een vervolg. Nicole Kidman sprak vorige maand ook al vol lof over de show, en hoewel ze toen nog niet deelde dat ze er al samen met Reese aan werkt, bevestigde ze wel dat er een derde seizoen zou komen. "Ik vond Big Little Lies geweldig, omdat het op mijn pad kwam op een moment in mijn leven waarop ik mijn kinderen al had en ik dacht dat ik met pensioen zou gaan. En toen kwam deze situatie, waarin Reese Witherspoon en ik in staat waren om de show zelf te produceren", vertelde Nicole in een video op Instagram. "Iedereen keer ernaar en toen werd het een enorm succes... En we zullen een derde seizoen uitbrengen, FYI."

Meer over de terugkeer van de serie weten we helaas nog niet. Keert hoofdrolactrice Shaileen Woodley terug? En hoe zit het met de acteurs die ook een prominente rol in de show hadden? Zoals Zoë Kravtiz, Adam Scott, Laura Dern, James Tupper, Alexander Skarsgård, Jeffey Nordling en Meryl Streep? En wanneer gaan de opnames van start? Veel vragen, maar op een antwoord zullen we dus nog even moeten wachten.

Bron: Variety | Beeld: NL Beeld