Marie Claires weekendtips

Weer genoeg te beleven!

PFW - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek La Galerie Dior

Heb jij toevallig een citytrip naar Parijs op de planning staan? Dan is het zeker een goed idee om daar La Galerie Dior te bezoeken. Tot mei kun je daar een expositie zien die het werk van Dior, Maria Grazia Chiuri en een verscheidenheid aan vrouwelijke artiesten viert. Vrouwen die in het zonnetje worden gezet tijdens deze tentoonstelling zijn onder meer Elina Chauvet, Yuriko Takagi en Brigitte Niedermair.

Wanneer:

Tot en met 13 mei, dagelijks geopend van 11.00 - 19.00 uur (dinsdag gesloten).

Waar:

11 Rue François 1er, 75008 Parijs.

Eet bij Ter Marsch & Co

De beste burger van de Benelux? Die eet je bij burgerbar Ter Marsch & Co. Hun ‘The Gojira’ werd als beste beoordeeld in de finale van de Best Burger Benelux. En dat snappen we best, want alleen al van de omschrijving gaan we al watertanden. De burger bestaat uit Nederlands dry aged rib eye en Japanse Wagyu op twee steambuns met als toppings een crumble van paarse tortilla, in yuzu gepekelde rode ui, zoetzure komkommer en mini bok choy en pulled pork met twee sauzen. Yam! Extra fijn: je vindt Ter Marsch & Co zowel in Rotterdam als Amsterdam.

Waar:

Kalverstraat 96, Amsterdam | Vijzelstraat 4, Amsterdam | Witte de withstraat 70, Rotterdam

Dineren bij Izakaya Duki

Verstopt in een bar aan het Rotterdamse Hofplein en te bereiken via een deur van supermarkt 7Eleven vind je Izakaya Duki. Het restaurant is onderdeel van de hippe karaokebar Duke of Tokyo en zodra je binnenstapt waan je je helemaal in Japanse sferen. Bestel er een Japans biertje en vooral lekker veel van de kleine gerechten. Zalm tataki, yakatori, geblancheerde spinazie met sesamdressing, of agedashi tofu anyone? Buik vol, laat dan je zangkunsten horen in een van de privé karaoke-booths.



Wanneer:


Woensdag - zaterdag

17.00 - 23.00 uur

Waar:

Hofplein 19, Rotterdam

Kijktips

Op myLum kijk je sinds deze week de serie Those Who Stayed. De serie speelt zich af in Kyiv in februari 2022, toen het Russische leger Oekraïne binnenviel. De anthologieserie geeft een inkijkje in de realiteit van de vastberaden Oekraïners die weigerden hun land te verlaten. En de serie komt binnen. Those Who Stayed werd namelijk gefilmd tijdens de oorlog (die nu nog steeds gaande is). Naast veel verdriet gaat de serie ook over hoop.

https://www.youtube.com/watch?v=81h_wMCILTE

Ook op andere streamingsdiensten kijk je sinds afgelopen week veel nieuwe titels. Op Netflix kijk je nu de komedie Duplex, de drama The Devil Wears Prada en de komedie The Guilt Trip. Op SkyShowtime kun je sinds kort de komedies Ted en Ted 2 kijken en op Prime Video kijk je de romantische films The Accidental Husband en You Stupid Man.

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld