Deze controversiële broek maakt zijn terugkeer in 2024

You either love it or hate it.

Misschien ben je het al wel tegengekomen op je social media feed: capri pants zijn weer he-le-maal hip. Wij dachten dat we deze trend ver in het verleden hadden achtergelaten, maar anno 2024 nemen alle it-girls de driekwart-broek weer op in hun garderobe.

Capri pants

Begin 2000 liepen we allemaal in driekwartbroeken. En, of je er nu blij mee bent of niet: die trend maakt een comeback. Maar waar de capri broeken van de '00s vooral wijd en stoer van stijl waren, gaan we in 2024 terug naar de oorspronkelijk capri pants van de jaren '50 en '60. Deze klassieke capris, die mede dankzij stijlicoon Audrey Hepburn populair werden, zijn een stuk eleganter vanwege het nauwsluitende model.

Kun jij je nog niet helemaal een beeld vormen bij deze nieuwe trend? Geen zorgen: fashion influencers op TikTok en Instagram delen massaal hun outfit inspo en styling tips voor de capri broek.

@olivia.antongiovanniwould you wear them???♬ original sound - LIV

Styling tips

De terugkeer van de capris zorgt voor nogal wat verdeeldheid op het internet: you either love it or hate it. Wellicht moet jij ook nog een beetje wennen aan het idee, maar als je hem op de juiste manier combineert kan de capri broek écht stylish zijn. Maak de look bijvoorbeeld af met klassieke kitten heels of ballerina's, en je bent helemaal klaar voor het voorjaar!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cecily (@cecilydonal)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door TJ (@tamirajarrel)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ANAA (@anaasaber)

Ben jij zelf iets meer van de edgy fashion? Ook dan hoef je deze trend niet aan je voorbij te laten gaan. De capri broek is er in allerlei verschillende uitvoeringen, en is ook prima te combineren met een paar stoere sneakers.

Veelzijdige broek

Eén ding is zeker: de capri broek is hartstikke veelzijdig en helemaal trendy. Hoewel de meningen over de broek nog enigszins verdeeld zijn, gaan we hem komend jaar ongetwijfeld op allerlei verschillende manieren terug zien. En zolang hij op de juiste manier gedragen wordt, is dat wat ons betreft nog helemaal zo erg nog niet!

Bron: Who What Wear, InStyle | Beeld: NL Beeld, Instagram