Hannah Waddingham zet fotograaf op zijn plek: 'Dat zou je nooit tegen een man zeggen'

De Ted Lasso-actrice kreeg een behoorlijk seksistische vraag naar haar hoofd geslingerd.

Hannah Waddingham is op een rode loper uitgevallen tegen een fotograaf, nadat hij een seksistische opmerking maakte. In een video is te zien hoe ze voor zichzelf opkomt nadat ze gevraagd wordt om 'haar benen te showen'.

'Show your legs'

Tijdens de Olivier Awards in Londen heeft Hannah Waddingham laten zien dat ze niet zomaar over zich heen laat lopen. De actrice en presentatrice was namelijk not amused toen een fotograaf haar vroeg om haar benen te laten zien op de rode loper.

In een video, die later viral ging op het internet, is te zien hoe Hannah de fotograaf krachtig terechtwijst. "Oh mijn god, dat zou je nooit tegen een man zeggen, vriend", reageerde ze verontwaardigd op het verzoek. "Wees eens niet zo'n eikel. Anders ga ik ervandoor. Je zegt niet: 'Laat je benen zien' tegen iemand. Nee."

Positieve reacties

De exacte vraag van de fotograaf is niet duidelijk te horen op de video, maar de reactie van Hannah spreekt boekdelen. Ze wordt dan ook flink aangemoedigd door het gejuich van omstanders terwijl ze de fotograaf op zijn plaats zet.

Het incident werd verspreid via verschillende sociale mediaplatforms, waar Waddingham al snel veel bijval kreeg. Ook de X-gebruiker die het voorval deelde, schrijft erbij: "De video spreekt voor zich. Deze vrouw is een rolmodel. Dit soort eikels moet je altijd, altijd terechtwijzen."

Hannah Waddingham

Dit is niet de eerste keer dat Waddingham voor zichzelf opkomt. In de Rule Breakers-podcast van Michelle Visage vertelde ze onlangs dat ze niet zomaar meer kleine rollen aanneemt. "Ik zei tegen mijn vertegenwoordigers: 'Ik doe het niet meer... Als het één scène is, doe ik het niet meer en je moet me er niet voor opvoeren, want het is beledigend. Ik ben al 22 jaar een leading lady. Ik doe het niet meer. Ik ben liever in een wereld waar ik gewaardeerd word.’" You go, Hannah!

Bron: USA Today, AD, X | Beeld: NL Beeld