Seksuoloog deelt wat we van de Bridgerton-seksscènes kunnen leren

Seizoen drie bevatte heel wat steamy scènes - en dan moet deel twee nog verschijnen! 

Seksuoloog deelt wat we van de Bridgerton-seksscènes kunnen leren

Wikipedia omschrijft Bridgerton als een kostuumdrama dat zich afspeelt tijdens het Regency-tijdperk, maar onder fans staat de hitserie ook wel te boek als Gossip Girl on sexual steroids. Want als de serie ergens niet verlegen om zit, dan zijn het wel de steamy scènes.

Niet alleen steamy, ook... leerzaam?

Bridgerton is een van die series die heerlijk wegkijk (fans weten: dit gebeurt vaak in één ruk). De weelderige balzalen, de net zo weelderige blikken van de hoofdpersonages onderling en de liefdesverhalen die zich langzaam ontvouwen maken het een bingewaardige serie. Oh, en de steamy scènes in de show zijn ook niet verkeerd. En volgens een seksuoloog kunnen we hier ook nog eens wat van opsteken.

Kate en Anthony

In het derde seizoen van deel 1 zien we Kate (Simone Ashley) en Anthony (Jonathan Bailey) als newlyweds. De passie tussen de twee is niet te ontkennen, en we zien dan ook dat het koppel tijd probeert vrij te maken voor een rendez-vous. Al resulteert het niet tot het passievolle moment waar ze allebei op hopen, Kate is namelijk erg afgeleid door alles wat er om hen heen gaande is.

"Deze scène markeert dat het voor veel mensen moeilijk is om in de stemming te blijven wanneer er allemaal afleidingen om hen heen aanwezig zijn. Omgevings- en psychologische afleidingen zijn voor velen een enorme libido killer", aldus sex- en relatie-expert Christine Rafe in gesprek met Body and Soul. Kate besluit om de sex af te kappen omdat ze te veel afleiding ervaart. Rafe prijst de manier waarop Anthony hiermee omgaat. "We zien dat Anthony het niet interpreteert als een persoonlijke afwijzing. In plaats daarvan ziet hij hun verlangen naar elkaar als een positieve verwachting voor een later moment, waarop ze wel intiem kunnen zijn."

Colin

Wanneer Colin (Luke Newton) langzaamaan doorkrijgt dat hij gevoelens heeft voor Penelope (Nicola Coughlan), bezoekt hij in aflevering 4 nog wel een bordeel. Hij probeert deel te nemen aan een trio, maar hij kan zijn hoofd er niet toe zetten. Hij vertelt de twee dames dat hij niet verder wil gaan. Hij krijgt van de vrouwen de kans om 'nee' te zeggen tegen sex, ook al leek hij er in eerste instantie wel voor in te zijn.

"Hoewel deze scène niet de beste representatie voor het stellen van grenzen is, laat deze scène wel zien dat Colin eerlijk is over het niet meer willen hebben van sex", aldus Rafe. "Soms, zelfs als we ja hebben gezegd tegen een initiatie in sex, kunnen we ons tijdens de initiatie realiseren dat we eigenlijk geen sex willen. Het is oké om op elk moment van gedachten te veranderen over wat je wilt!"

Prudence

In aflevering drie zien we dat Prudence (Bessie Carter) de hand van haar echtgenoot wegslaat wanneer hij haar probeert aan te raken. Het lijkt erop dat Prudence sex met haar echtgenoot helemaal niet ziet zitten, maar dit toch doet omdat het van haar wordt verwacht en omdat haar moeder erop hamert dat er wel een erfgenaam moet komen.

Vanuit het patriarchale perspectief is het vinden van een echtgenoot het enige doel voor vrouwen, zo merkt Rafe op. "Zelfs als dat betekent dat je moet trouwen en sex moet hebben met iemand waarin je duidelijk niet geïnteresseerd bent. Dat is aangrijpend. Helaas bestaat zelfs vandaag de dag nog steeds de druk op vrouwen om te trouwen en kinderen te krijgen, ongeacht de kwaliteit van de relatie."

Colin en Penelope

De koetsscène was het moment waar Bridgerton-kijkers lang op hebben gewacht. Hierin zien we dat de seksuele spanning tussen Colin en Penelope eindelijk tot uiting komt. Ook deze scène wordt door Rafe geprezen. "Deze scène laat zien dat Penelope zich overgeeft aan Colin, met de focus op het plezier van vrouwen zonder haast naar penetrerende sex."

Daarnaast wil de seksexpert ook opmerken dat het moment tussen Colin en Penelope ontzettend 'explosief' is. Dit is leuk voor de kijker, zeker omdat Colin en Penelope zo lang om elkaar heen draaiden, maar Rafe merkt op dat dit in het dagelijks leven niet altijd het geval is. "Het is belangrijk om te erkennen dat het initiëren van sex met je partner misschien niet dezelfde opbouw en explosie van passie en plezier is, zeker als we gedurende de dag/week niet hebben gedacht aan sex."

Wil je wél het explosieve van Colin en Penelope beleven met je eigen bedpartner? Rafe raadt aan om dan na te denken over hoe je sensualiteit en geflirt kunt opnemen in je dag. Het kan al zo simpel zijn als elkaar gedurende de dag of week flirterige berichten te sturen.

Lifestyle
  • Body and Soul
  • Bridgerton