Niet goed geslapen? Met deze tips overleef jij vandaag wel

Tip drie verbaast ons ook.

Lees ook

Hoe hemels het moment dat je hoofd het kussen aanraakt kan zijn, soms wil het in slaap komen gewoon écht niet lukken. En dan helpt het nadenken over dát je niet in slaap komt ook niet echt mee. Grote kans dat je ’s ochtends supermoe wakker wordt. Hieronder vier tips waardoor jij overdag wat meer energie hebt.

1. Eet vaker kleine porties 

Als je de nacht ervoor niet goed geslapen hebt, is een uitgebreide lunch geen aanrader. Een grote lunch zorgt ervoor dat je lichaam harder moet werken om het voedsel weer af te breken. Kies dus voor minder grote porties en eet frequenter op de dag.

Lees ook: 10 Manieren om fit te blijven met een druk leven


2. Koude douche

Ochtends een koude douche, daar zit niemand op te wachten. Toch is het voor nachtbrakers dé oplossing om nieuwe energie te creëren. Zestig seconden onder een koude douche zorgt ervoor dat je adrenaline aanmaakt, en dit wakkert je zenuwstelsel weer aan, waardoor je de dag beter aan kan. Dat zijn die 60 koude secondes toch wel waard?

3. Cafeïne nap

Deze tip involves een kleine nap en daar zegt niemand nee tegen. Als je midden op de dag echt niet meer kan, drink dan één kop koffie voordat je gaat powernappen. Nap niet langer dan 25 minuten – dit is echt key –  en word als herboren wakker.

4. Ademhalingsoefeningen 

Het gaat hier niet om een hele yogasessie; een paar minuten lang vijf seconden door je neus in- en twee seconden door de mond uitademen kan het verschil al maken. De ademhalingsoefeningen stimuleren de hartslag en zorgen voor energie.

Bron: FEM FEM | Beeld: The Nanny Diaries

Laatste nieuws

Zie ook