7 Voordelen van een weekend geen alcohol drinken

Het kan geen kwaad om een colaatje te bestellen.

Word jij saai genoemd door je vriendinnen als je een cola besteld terwijl jullie uit zijn? Nou wacht maar, want jij lacht het laatst.

De voordelen

Een weekend geen alcohol drinken kan namelijk helemaal geen kwaad. Sterker nog het is alleen maar goed voor je. Ook zitten er een een hoop voordelen aan een alcoholvrij weekendje. Komen ze:

1. Geen kater
Het beste van een avondje niet drinken is dat je geen kater hebt. Je bent misschien wel moe van het vele dansen, maar je hebt geen hoofdpijn én bent niet misselijk.

Lees ook: Niet goed geslapen? Met deze tips overleef jij vandaag wel

2. Goedkoper
Frisdrank is een stuk goedkoper dan alcohol, vooral wanneer je het liefst cocktails drinkt. Je houdt dus aardig wat geld over aan de einde van de avond. En daar kan je dan weer die schoenen van kopen die op je wishlist stonden. Win win.

3. No drunk-texting
Wanneer je iets te diep in het glaasje gekeken hebt, doe je soms dingen waar je de volgende dag spijt van kan hebben. Zoals je ex een berichtje sturen dat je hem zo mist. Dat zal jou dus niet overkomen.

4. Geen dronken selfies
Yes! Je staat is een keer leuk en lachend op een foto. En je hoeft niet de volgende dag jouw dronken foto’s van Instagram en Facebook te verwijderen, handig.

5. Goed gevoel
Wanneer je ’s nachts in je bed ligt kun je met een goed gevoel gaan slapen. Je hebt namelijk je doel bereikt. We zijn trots op je.

6. Leuk mens
Jijzelf en de mensen om je heen zien hoe leuk je bent zonder alcohol en daar scoor je pluspunten mee. Hello nieuwe lover!

7. Voor de volgende keer
Wanneer je de volgende keer uit gaat (waarschijnlijk volgende week) kies jij er zelfs voor of je alcohol wil drinken of niet. Je weet nu dat je alles mag en niets hoeft. De keuze is aan jou.

Bron: Grazia | Beeld: The Family Stone

Laatste nieuws