Dit schijnt de smerigste plek op kantoor te zijn

En sommigen maken er zelfs ruzie over.

Lees ook

Ben je ook direct gaan nadenken welke plek jij vies vindt op kantoor? Wij ook. Hoewel je je eigen bureau netjes schoonmaakt, wordt dat bij gezamenlijke ruimtes niet altijd gedaan. Nee, we hebben het niet over de gemeenschappelijke wc's.

Hygiëne

Uit onderzoek van Keukenloods.nl blijkt, dat 22 procent van de Nederlanders de keuken van het bedrijf smerig vindt. Enne, een op de vijf van de ondervraagden gaf zelfs aan frustraties over de hygiëne van de bedrijfskeuken wel eens te hebben geuit op collega's.

Lees ook: Dit zijn de vijf smerigste plekken in een hotelkamer


Ergernissen

Kom jij ook wel eens vieze vaat tegen in keuken? Dan weet je vast hoe vervelend dit kan zijn. Zo blijkt ook uit het onderzoek, want driekwart van de ondervraagden ergert zich aan collega's die smerige kopjes en borden op het aanrecht laten staan. Daarnaast stoort ook nog eens vijftien procent zich aan collega's die aan het bureau eten. Deze irritaties zorgen er dus mede voor dat een op vijf werkenden weleens ruziemaakt mij zijn of haar collega's.

Duidelijke afspraken

Volgens Jeroen Langenberg van Keukenloods.nl, zorgt onduidelijkheid altijd voor ergernissen. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken. Want: wat voor de een schoon is, is voor de ander een 'troep'.

Het schoonmaken van de bedrijfskeuken is volgens Langenberg een “echte team effort“. “Het vraagt de inzet van alle medewerkers binnen het bedrijf. Om frictie tussen collega's te voorkomen en ervoor te zorgen dat niet alles op de schouders van één persoon valt, raad ik organisaties aan hier duidelijke afspraken over te maken”, aldus Langenberg.

Bron: Keukenloods.nl | Beeld: American Hustle

Laatste nieuws

Zie ook