Aha! Zó creëer je een gezonde werkplek

Een opgeruimde omgeving, straalt rust uit. Daarom zes tips voor je op een rij.

Lees ook

Of je nou thuis aan het werk bent of op kantoor, grote kans dat je een bureau (of keukentafel) voor jezelf hebt. Verleidelijk om er van alles op te leggen wat er niet hoort. Van stapels papier tot de knutselspullen van je kids. En voor je het weet is het een rommeltje, terwijl een opgeruimde omgeving juist rust uitstraalt. Daarom zes tips die je gezondheid, betreft je werkomgeving, kunnen verbeteren.

1. Pas je scherm aan

Het is bijna onmogelijk om je computer en smartphone te ontwijken tijdens werk. Maar acht uur, of langer, naar een beeldscherm staren is niet bepaald goed voor je ogen, nek en houding. Pas daarom je scherm aan. Maak het lettertype groter, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen. Verminder de helderheid en stel je scherm op de juiste hoogte af. 

Lees ook: Werkloos? Met deze 10 tips ga je er positief mee om

2. Stel je stoel goed af

Een eenvoudige manier om je gezondheid tijdens werk te verbeteren, is door een goede houding aan te nemen. Als je de luxe hebt van een verstelbaar bureau, sta dan een paar uurtjes en wissel het weer af met zitten. Heb je dit niet, zorg er dan voor dat je bureaustoel goed afgesteld is.

3. Investeer in een waterkan


Of in een herbruikbare waterfles. Maar zorg er in ieder geval voor dat het op je bureau staat, zodat je voldoende drinkt op een dag. 

4. Stel een timer in

Of het nou een reminder van je digitale agenda is of een alarm op je telefoon, zet om het uur een timer. Deze herinnert je eraan om even op te staan van je bureau. 

5. Voedzame snacks

Werken vergt energie. Zorg ervoor dat je voedzame snacks binnen handbereik hebt, zoals noten of gedroogd fruit. Natuurlijk is een koekje op zijn tijd ook lekker, maar door de suikers en weinige voedingstoffen, zal het je hongerige gevoel niet wegnemen.

6. Ruim dagelijks op

Hier bedoelen we dus niet dat stapeltje papier dat aan het eind weer 'netjes' op de hoek van je bureau ligt. Haal ook elke dag een schone doek over je scherm, toetsenbord, muis en bureau heen. Ook als je vanuit huis aan het werk bent, is het fijn om elke dag aan een schoon en opgeruimd bureau te beginnen.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Legally Blonde

Laatste nieuws

Zie ook