Gezelligheid aan tafel wordt bepaald door wat er gegeten wordt

Dat wordt extra lang tafelen!
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Gezelligheid aan tafel wordt bepaald door wat er gegeten wordt

Kijk jij tijdens het avondeten op je telefoon of leg je 'm altijd even weg? Het blijkt dat de helft van de Nederlanders het laatste doet. Want: het is gezelliger. Enne, kennelijk maakt het ook uit wat je eet om het nóg gezelliger te hebben. 

Telefoongebruik 

Lees ook: Oeps: na zoveel kopjes koffie kun je beter stoppen

Tex Mex merk Santa Maria heeft in samenwerking met DirectResearch een representatieve steekproef uitgevoerd in Nederland. Enne, de resultaten zullen je verbazen! Hoe mobiel we in dit tijdperk ook zijn, het avondeten is een tijd om even offline te zijn. Zo geeft 76% van de Nederlanders aan dat als zij met iemand anders eten, nooit op hun mobiel kijken als er een berichtje binnenkomt. De helft geeft ook aan dat hun telefoon tijdens het avondeten niet binnen handbereik ligt. De tijd tijdens het avondeten wordt vooral benut om de dag door te nemen. Wel heeft 27% van de Hollanders de televisie aan tijdens het eten, maar 74% eet wél aan tafel. 

Extra gezelligheid

Wist je dat wat je eet ook invloed heeft op hoe lang je aan tafel zit? Een lekkere maaltijd zorgt ervoor dat je langer aan tafel blijft zitten volgens 62% van de Nederlanders. Enne, 78% geeft aan dat een lekkere maaltijd voor éxtra gezelligheid zorgt. Heb je een date dit weekend of komen vrienden over de vloer? Haal dan veel lekkere producten in huis. Want: lekker eten zorgt ervoor dat je langer blijft tafelen en dus meer aandacht voor elkaar hebt. Geen inspiratie? Wij tippen graag een heerlijk fajita wrap met zalm, die wij zelf op de redactie ook geprobeerd hebben. 

Fajita wrap met zalm  

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de zalmfilet
1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix Original
600 g zalmfilet zonder vel 1 el olijfolie

Voor de salsa van bonen en zoete maïs
100 g zoete maïs
100 g zwarte bonen
2 tomaten, in blokjes
1 bosje verse koriander, grof gehakt
1 limoen, in kwartjes of in schijfjes
1 el olijfolie
1 tl zout

Extra
1 pak Santa Maria Tortilla Original Small
280 ml crème fraîche
1 zakje Santa Maria
Dip Mix American Ranch

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Kruid de zalm met de Fajita Seasoning Mix en giet wat olijfolie over de zalm.
3. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
4. Meng alle ingrediënten voor de salsa met bonen en zoete maïs.
5. Serveer de zalm in warme wraps en voeg de salsa, op basis van bonen en zoete maïs, de American Ranch Dip en de crème fraîche toe.

Bron: Santa Maria, DirectResearch | Beeld: The Vow