5 simpele workouts om je core te versterken

Deze oefeningen kun je gewoon vanuit het comfort van je eigen huis uitvoeren.

Lees ook

Zijn crunches en sit ups helemaal niet jouw ding en schaar je deze oefeningen onder vervelendste training ooit? We feel you. Gelukkig hoef je je lichaam helemaal niet in die ongelukkige houdingen te manoeuvreren voor een setje buikspieren, want ook met deze simpele oefeningen kun jij je core versterken.

High knees 

Dit is een ideale oefening om mee te beginnen om je lichaam op te warmen en om tegelijkertijd je abs wakker te schudden.

Ga met je benen iets uit elkaar staan, span je buikspieren aan en houd je rug recht. Ga vervolgens joggen op de plaats, maar til je knieën hierbij zo hoog op als maar kan zodat je een hoek van negentig graden bereikt.

Superman

Wie sterke buikspieren wil krijgen, doet er goed aan om ook de rug te trainen. Met de superman pose train je beide aspecten: je onderrug én je abs.

Ga languit op je buik liggen met je armen voor je uit gestrekt op de grond. Til je benen en armen vervolgens op, zodat ze van de grond komen, maar blijf met je buik op de grond liggen. Span ondertussen je core aan. Houd de pose een paar seconden aan en breng daarna je armen en benen weer langzaam naar de grond.

Mountain climbers

Een simpele oefening om bijna alle spiergroepen in je buik te trainen is de mountain climber.

Neem een houding aan alsof je je gaat opdrukken, waarbij je handen recht onder je schouders staan, en houd je rug recht. Til daarna één knie op en beweeg die richting je borst. Breng je knie daarna weer terug en voer daarna de beweging uit voor het andere been. Voer deze bewegingen zo snel mogelijk uit en houd je rug de hele tijd recht.


Ball slams 

Met ball slams verstrek je niet alleen je core, maar je verbrandt er ook een hoop calorieën mee. Je hebt er wel een slam ball voor nodig, maar tegenwoordig zijn die voor een vrij zacht prijsje te verkrijgen.

Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Houd je rug recht en houd de bal met je armen gestrekt boven je hoofd. Squat en gooi de slam ball met zoveel kracht als je hebt op de grond terwijl je naar de squathouding gaat. Probeer de bal te vangen wanneer die de eerste stuiter heeft gemaakt en ga daarna weer terug naar de staande positie en herhaal vervolgens de stappen.

Plank dips

Voor velen is de plank al zwaar genoeg, maar wie haar schuine buikspieren ook wil versterken zou zich toch eens moeten wagen aan de plank dip. Hierbij verstevig je je core én je bovenlichaam.

Ga in een plankpositie staan en draai je linkerheup naar buiten tot die bijna de grond raakt. Breng je lichaam weer terug in de plankpositie en doe daarna hetzelfde met je rechterheup.

Voer alle oefeningen 45 seconden uit en rust daarna 15 seconden voor je naar de volgende oefening gaat. Na vijf minuten zit de eerste ronde er al op! Je kunt zoveel rondes doen als je zelf prettig vindt.

Bron: Metro UK | Beeld: Logan Weaver

Laatste nieuws

Zie ook