Angelina Jolie reageert op het inreisverbod van Trump

Ze is not amused.

Angelina Jolie reageert op het inreisverbod van Trump

Het controversiële inreisverbod van Donald Trump houdt de gemoederen al de hele week flink bezig. Op vliegvelden barstte het van de protesten en advocaten meldden zich daar om gestrande reizigers gratis hulp te bieden. Ook actrice Angelina Jolie sprak zich uit over de kwestie en de vluchtelingencrisis – en hoewel ze politiek correct blijft, schemert duidelijk door: ze is not amused.



De actrice en VN-ambassadeur verkondigde haar mening in een opiniestuk voor The New York Times. In het emotionele betoog opent de Amerikaanse als volgt: “Vluchtelingen zijn mannen, vrouwen en kinderen die gevangen zitten in de woede van oorlog. Ze zijn verre van terroristen, ze zijn vaak het slachtoffer van terrorisme”.



Jolie schrijft dat ze begrijpt dat de vluchtelingencrisis en de dreiging van terrorisme maatregelen met zich meebrengt om de grenzen te beschermen. Maar zulke acties moeten wél gebaseerd zijn op feiten, schrijft ze. “Niet op angst.”

Kinderen

Angelina Jolie is zelf moeder van zes kinderen, die allemaal buiten de Verenigde Staten geboren zijn. “Ik wil graag dat ons land veilig is voor hen en voor alle kinderen uit ons land. Maar ik wil ook weten dat de vluchtelingenkinderen die asiel aanvragen altijd een kans krijgen om hun zaak te bepleiten aan een meelevend Amerika. En dat we onze veiligheid kunnen verzorgen zonder burgers of hele landen – zelfs baby’s – af te schrijven als onveilig, puur op grond van geografie of religie.



De actrice zegt tot slot dat iedereen in de wereld samen moet strijden tegen de échte bedreiging: groepen als Islamitische Staat. “We moeten samenwerken met mensen van alle religies en achtergrond, om tegen dezelfde dreiging te vechten en naar dezelfde veiligheid te streven." En zo is het.



Lees haar hele betoog hier.

Angelina Jolie geeft krachtige speech voor vrouwenrechten >

Bron: The New York Times | Beeld: Getty Images