Dit zijn dé hotspots van Maastricht

Op naar het zuiden! Wie is er niet dol op Maastricht? De Brandweerkantine Met stip op nummer één, want deze plek is mieters fijn. Alley Cat Bik

Lees ook

Op naar het zuiden!

Wie is er niet dol op Maastricht? Je vindt er keileuke koffieplekken, coole lunchtenten, uitstekende restaurants en fijne terrassen. Wij tippen onze favorieten.

De Brandweerkantine
Met stip op nummer één, want deze plek is mieters fijn. Deze oude brandweerkazerne is nu een creatieve ruimte, met plekken om te werken en een heel tof restaurant.

Alley Cat Bikes & Coffee
Fanatieke fietsers stappen hier van hun fiets om een kop koffie te halen en coole fietsaccessoires te kopen. Maar ook ander hip volk heeft dit te leuke barretje ontdekt. Het allerbelangrijkst: de koffie is steengoed.

‘t Wycker Cabinet
Deze coole Franse bistro ademt die fijne bourgondische, Maastrichtse sfeer. Glas-in-loodramen gemixt met vintage houten tafeltjes en Scandinavische tegels. Op de kaart ook Limburgse specialiteiten zoals streekwijnen en -producten. Voor de lunch kun je hier ook terecht.

Café Sjiek
De naam zegt het al: een bruine kroeg maar dan ‘sjiek’. Hier kun je borrelen en happen (denk: Maastrichtse bloedworst en zuurvlees), en de rest van de dag ben je ook meer dan welkom. Deze fantastische tent wil je niet missen!

Blend
Met al dat bourgondische eten en drinken is het geen slecht idee om voor de lunch bij Blend binnen te stappen. Hier serveren ze healthy food, denk aan verse sapjes, salades en soepen. En dan mag je als toetje heus wel een stukje goddelijke taart.

Marres Kitchen
Dit museumrestaurant is niet van de lijst af te slaan, want die tuin! Daar plof je in het voorjaar neer met een fijn boek en eet je verse gnocchi met een puik wijntje erbij. Het is de allermooiste stadstuin van Maastricht, misschien wel van Nederland. Binnen is het trouwens ook heerlijk hoor, met lange houten leestafels waar je een krantje leest en goede koffie krijgt.

Café Zondag
Op zondag bomvol leuk, kunstzinnig Limburgs volk. Typisch zo’n plek waar je de hele middag kunt hangen. Er zijn hier trouwens ook leuke feestjes, dus mocht je willen dansen, houd dan Facebook in de gaten.

Coffeelovers
Ga je niet voor de koffie, dan wel voor het pand waar deze koffiebar in huist: een oude gotische kerk. Koffieketen Coffeelovers heeft in de Dominicanenkerk haar meest bijzondere locatie. De bankjes waar je je koffie drinkt, staan in de koepel en verder is er een boekhandel en worden er wisselende exposities georganiseerd.

Gio’s
Italiaans is always a good idea. Dus ben je op zoek naar een leuke tent voor een goddelijk Italiaanse maal? Dan moet je naar Gio’s.

Laatste nieuws

Zie ook