Anouk Yve: verwend meisje krijgt koekje van eigen deeg

Is modeblogger Anouk Yve verwend omdat ze per se met de auto naar Londen wilde reizen? Haar vriend vindt van wel. En nu krijgt ze een koekje van eigen

Anouk Yve: verwend meisje krijgt koekje van eigen deeg

“Dat is het, ik ben er klaar mee. Jij ook altijd met je verwende gedrag. We hadden gewoon de trein moeten pakken!” roept vriendlief geïrriteerd. Peinzend kijk ik naar mijn telefoon en probeer ik wanhopig op het internet te komen.

Vier uur rijden we al, onderweg naar Londen. In the middle of nowhere om precies te zijn, op een autoweg met zes vrachtwagens (gangetje 75 km/u) voor ons. Eenmaal online zie ik dat onze beste optie metrostation Epping moet zijn. De laatst oostelijke stop van de Central Line met een grote parkeerplaats. De moed zakt me in de schoenen als we het plaatsje binnenrijden. Grote rode bussen met daarop ‘replacement underground service’ rijden ons tegemoet. Vriendlief is inmiddels kokend heet van woede.

We rijden door naar de volgende stop waar we alsnog de metro kunnen pakken. Eindelijk… na welgeteld 4,5 uur. Om er zeker van te zijn dat we in de goede metro zitten (en om mijn leven veilig te stellen) vraag ik het twee dames naast me. Ze kijken op, om vervolgens onverstoord verder te kletsen. “Wtf?! Het is alsof Londen ons vandaag gewoon niet gegund is!” roep ik hardop, terwijl ik met mijn ogen draai.

Tegenover me zitten twee andere meiden. We lachen naar elkaar en zij bevestigen dat we inderdaad in de metro richting Londen Central zitten. Gelukkig maar.

Eenmaal op locatie wordt het alsnog een gezellige middag. Een rondje shoppen in Selfridges en hutjemutje op de Londense kerstmarkt Winter Wonderland. ’s Avonds check ik mijn Instagram en zie ik een berichtje:

 “Ik dacht al dat ik je herkende van je blog!Ik vertelde je vanmiddag dat je in de juiste metro zat.Die dames waaraan je het eerst vroeg verstonden jevolgens mij niet helemaal haha, x

Ze moet vast gedacht hebben: ‘wat een vreemd stel!’. Volgende keer neemt deze eigenwijze troela gewoon de trein. Beloofd.

Op de foto’s:

  1. In de auto toen we nog niet doorhadden wat voor helse rit het zou gaan worden
  2. De Chanel-winkel in New Bond Street
  3. Kerstcadeautjes van The White Company
  4. Winter Wonderland 2014, Hyde Park

Lees ook: Zo ben jij modebloggers te slim af >

Meer modeavonturen van Anouk Yve? Lees dan ook haar spoedcursus: zó creëer je een eigen stijl en haar blog waarin ze vertelt over het ultieme kledingstuk voor de decembermaand.