Simone’s modedagboek: Simone gaat uit de kleren

Fashion director Simone gaat uit de kleren om de nieuwe 3D-bodyscanner van Lincherie te testen. Draagt zij de juiste bh-maat, of toch niet?

Simone’s modedagboek: Simone gaat uit de kleren

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de vrouwen een verkeerde bh-maat draagt. Als mode-expert wil ik nu natuurlijk direct weten hoe het met mijn eigen bh-maat gesteld is. Ik doe research en beland bij de vernieuwde winkel van Lincherie op het Gelderlandplein.

3D-bodyscanner

Als enige winkel in Nederland heeft Lincherie een spiegel met 3D-meettechnologie. Dit houdt in dat er een (volledig onzichtbare) bodyscanner in de digitale spiegel verwerkt zit, die in no time al je maten opmeet. Je begrijpt: mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Al snel sta ik in het pashokje, terwijl de bodyscanner in een klein minuutje 140 metingen van mijn blote bovenlichaam maakt. Zo wordt mijn juiste beha-maat bepaald. Spannend! Gelukkig blijkt dat ik altijd al de juiste maat droeg, wat een opluchting!

Handig

De technologie houdt niet op met het bepalen van mijn juiste beha-maat: ook krijg ik gelijk alle geschikte modellen te zien die nog op voorraad zijn. Ik ga de verschillende behaatjes die ik mooi vind gelijk passen. De spiegel maakt van elk exemplaar dat ik aantrek een foto, zodat ik na de passessie alle beha’s met elkaar kan vergelijken. De mooiste? Die neem ik natuurlijk mee naar huis.Wel zo handig: als je vaker in de winkel komt kun je je maten op laten slaan, zodat je de volgende keer lekker snel klaar bent.

Zelf het snufje testen? Het meetinstrument is te vinden in het Amsterdamse filiaal van Lincherie op Gelderlandplein 52.

Lees ook: zo kies je de juiste lingerie >