Expotip: ART Rotterdam

ART Rotterdam verzamelt ook dit jaar weer talent van de internationale art scene. Van 7 t/m 10 februari kun je hier terecht voor allerhande kunst.

Expotip: ART Rotterdam

Kunstliefhebbers opgelet! ART Rotterdam verzamelt ook dit jaar weer talent van de internationale art scene. Van 7 t/m 10 februari kan je op de Wilhelminapier terecht voor kunst in alle vormen en maten, gemaakt door opkomende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Op de New Art Section krijgen we net zoals vorig jaar vijftien solo-tentoonstellingen van jonge kunstenaars te zien. De ART Projections, een beurs voor videokunst en film, gaat echter dit jaar in primeur. Hier dus geen schilderijen maar bewegend beeld.

Om je even wegwijs te helpen in het overweldigende aanbod, verzamelden we enkele artsy tips for you to check out.

All that glitters…Het Amsterdamse Lumen Travo vormt de thuisbasis voor meer dan twintig artiesten en is dit jaar te zien op ART Rotterdam. Opvallend is hier Jens Pfeifer, de Amsterdam based artiest die in Londen studeerde. Pfeifer groeide op in de natuur en dat zie je maar al te goed aan zijn werk. Voor ‘All that glitters…’ ging Jens op zoek naar de misleidende werking van materialen en overtuigingen. Hoewel zijn werken heel sereen (en misschien een beetje cute) lijken, gebruikt hij psychoactieve en hallucinogene planten. Misleidende still life paintings, hierzo!

Clown EggsDe Belgische Office Baroque Galerij maakt ook dit jaar een acte de présence in Rotterdam. One to watch is Michel Auder, een Franse fotograaf en filmmaker. ‘Clown Eggs’, Aubers eerste individuele tentoonstelling, is een serie foto’s die hij in 2012 maakte met zijn mobieltje. De donkere, doch leuke foto’s zijn niet alleen autobiografisch, maar beeldden ook kunsthistorische genres uit, zoals still life en memento. Onze favoriet? Lipstick, for sure.

Setting the Setting/Staging the FakeOok bijzonder werk uit de U.K. mocht niet ontbreken. Nettie Horn, een galerie uit het hippe East-Londen, geeft dit jaar de Berlijnse Sinta Werner de kans de solo tentoonstelling op zich te nemen. Via 3D-constructies creëert ze ruimtelijke illusies: ook zij probeert ons te misleiden. Werner speelt in op wat we zien en wat we ons voorstellen. Zo zie je bij ‘Setting the Setting/Staging the Fake’, verschillende stukken karton die er eigenlijk helemaal niet zijn.

ART ProjectionsVoor het eerst sinds het jaar 2000 zullen 19 internationale galeriën een video tonen van verschillende kunstenaars. De eerste videobeurs van Nederland zal plaatsvinden in het Las Palmas-gebouw en toont het nieuwste werk van kunstenaar Hans Op De Beeck: Parade, een verhaal over het leven en de dood.

Zin om hier naar toe te gaan? Check www.artrotterdam.nl