Waarom je 's ochtends beter niet je bed kunt opmaken

Voortaan wachten we er even mee.

Waarom je 's ochtends beter niet je bed kunt opmaken

Blijf jij 's ochtends het liefste zo lang mogelijk in je bed liggen, dan heb je waarschijnlijk niet altijd genoeg tijd om je bed op te maken. Dat je bij thuiskomst een rommelige slaapkamer aantreft, is misschien niet zo fijn. Maar je schuldig voelen hoeft in elk geval niet langer.

Luchten

Uit onderzoek van Kingston University blijkt dat het beter is voor je gezondheid om je bed niet op te maken. Je lakens krijgen namelijk nauwelijks de mogelijkheid om te luchten als je ze straktrekt. Daardoor blijft je bed vochtiger en wordt het een paradijs voor huisstofmijt. Niet echt fijn, want het kan zorgen voor een nare allergie en zelfs astma.

Lees ook: Dit verklaart waarom je juist ná het weekend moe bent

Stofmijten

Hoe het onderzoeksteam tot deze conclusie kwam? Met een computermodel analyseerden de wetenschappers hoe verschillende vochtigheidsgraden in huis het aantal huisstofmijten in bed beïnvloedden. “Iets simpels als het bed onopgemaakt achterlaten, zorgt er al voor dat je lakens minder vochtig zijn en stofmijten uitdrogen”, legt onderzoeker Stephen Pretlove uit. "Uiteindelijk zullen ze sterven en heb je er geen last meer van."

Lifestyle
  • Beau Monde
  • Maddi Bazzocco