Dit is hoeveel geheimen de gemiddelde mens heeft

Hoeveel heb jij er?
Dit is hoeveel geheimen de gemiddelde mens heeft

We zijn allemaal schuldig aan het verbergen van een aantal geheimen. Of het nu een klein leugentje is die we aan onze partner hebben verteld of een geheim die een vriendin heeft bekend tijdens een dronken bui. Er zijn natuurlijk ook momenten waarop je een geheim echt niet meer voor je kan houden. Maar hoeveel geheimen kan één mens eigenlijk hebben?

Onderzoek

Een team van onderzoekers heeft 13.000 echte geheimen te verzamelen, om te achterhalen welke geheimen écht achter slot en grendel blijven. Om dit te kunnen doen, hebben Michael Slepian en zijn team de geheimen opgesplitst in 38 veel voorkomende categorieën. Variërend van het bedriegen van een partner tot een geheime hobby of zelfs diefstal. Vervolgens vroegen ze 2.000 nieuwe deelnemers of ze op dit moment geheimen hadden die onder deze categorieën vielen.

Lees ook: Deze ruzies zijn heel herkenbaar als je al een lange tijd samen bent

Leugens

De deelnemers bleken 13 tot 38 van de gemeenschappelijke geheimen te bewaren en hadden gemiddeld vijf geheimen nooit met iemand anders gedeeld. De meest voorkomende 'topgeheimen' waren die, die te maken hadden met romantische verlangens, seksueel gedrag en regelrechte leugens die ze hadden verteld.

Dus, hoeveel geheimen verberg jij?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e8c35c0a8360', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });